Ai mâncat în exces? Ieşi la o plimbare!

Ai mâncat în exces? Ieşi la o plimbare!

Nu lăsa problemele digestive să-ţi strice sărbătorile

Ideale sunt plimbările de 10-15 minute, deoarece mişcarea stimulează contracţia muşchilor intestinali.

Ştiri pe aceeaşi temă

În general, nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm cu moderaţie şi să combinăm atent alimentele. Însă aceste reguli sunt greu de respectat mai ales de Sărbători când avem posibilitatea de a ne înfrupta din fel de fel de bunătăţi culinare. Pe termen scurt, acest gest se resimte mai ales la nivelul aparatului digestiv.

Pentru a avea o digestie corespunzătoare, se recomandă să aloci puţin timp şi pentru mişcare. Asta nu înseamnă că, imediat ce te-ai ridicat de la masă, trebuie să te apuci să faci sport. Mai ales că unele voci medicale susţin că mişcarea imediat după masă împiedică realizarea corespunzătoare a digestiei.

Lasă să treacă 30 de minute

Pentru ca mişcarea să aibă un rol pozitiv în procesul de digestie, este important să stai liniştit circa 30 de minute din momentul în care te-ai ridicat de la masă. Potrivit oamenilor de ştiinţă americani de la Clinica Mayo, sistemul digestiv are nevoie de o cantitate corespunzătoare de sânge pentru digestie şi, implicit, pentru absorbţia substanţelor nutritive.

În caz contrar, pot apărea stări de greaţă şi de vomă. Aşadar, după mesele copioase de Paşte, se recomandă să ieşi la o plimbare de 10-15 minute. Nicidecum, nu trebuie să te aşezi în faţa televizorului sau calculatorului.

Mestecă bine alimentele

Dacă vrei să ai o digestie bună, se mai recomandă ca fiecare îmbucătură să fie mestecată pe îndelete, de cel puţin 20 de ori. Astfel, se creează timpul necesar pentru transmiterea semnalelor către organele care secretă sucurile (gastric, pancreatic) responsabile cu procesul de digerare a alimentelor.

Citeşte şi:

3 condimente care stimulează digestia

Combinaţii pe care să le eviţi la masa de paşte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările