Varza  agravează hipotiroidismul. Ce alte alimente împiedică absorbţia iodului în sânge

Varza  agravează hipotiroidismul. Ce alte alimente împiedică
absorbţia iodului în sânge

În stare crudă, varza împiedică absorbţia iodului în sânge

Glanda tiroidă este responsabilă de menţinerea nivelurilor de energie şi reglarea greutăţii corporale. Aceste funcţii sunt îndeplinite prin secretarea a doi hormoni: tiroxina şi triiodtironina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ce doi hormoni, - tiroxina (T4) li triiodtironina (T3) dictează corpului cât de repede să ardă caloriile. O cantitate prea mică de T4 în sânge arată că glanda tiroidă este hipoactivă, afecţiune numită hipotiroidism. Această situaţie poate apărea ca rezultat al unei boli imunitare, a unei anomalii congenitale sau a unei deficienţe de iod (iodul fiind o componentă esenţială a hormonilor tiroidieni).

Deficienţa de iod se corectează şi prin alimentaţie. Algele marine sunt bogate în această substanţă şi în plus, acest aliment are şi efecte anticancerigene, de reducere a colesterolului şi de îmbunătăţire a metabolismului grăsimilor. Concentraţii mari de iod se găsesc şi în cod, în ton şi în creveţi.

Persoanele cu hipotiroidism ar trebui să ocolească alimentele care pot împiedica abdorbţia iodului în sânge, pentru a nu agrava boala. Astfel, varza crudă, gulia, soia, alunele şi mugurii de pin sunt alimente considerate guşogene, potrivit dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie. Aceste alimente pot fi însă consumate dacă sunt gătite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările