Uleiul de floarea soarelui te scapă de respiraţia urât mirositoare. Ce alte soluţii naturale mai există

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uleiul de floarea soarelui este util atât la gătit, cât şi la detoxifierea organismului
Uleiul de floarea soarelui este util atât la gătit, cât şi la detoxifierea organismului

Problemele dentare, bolile digestive sau cele respiratorii, fumatul, consumul de alcool, dar şi combinarea greşită a alimentelor te pot pune în situaţii stânjenitoare.  Te ajută pătrunjelul, busuiocul, uleiul sau seminţele de in.

Cauzele unei respiraţii urât mirositoare sunt diverse: de la coloniile de bacterii adunate sub forma tartrului dentar şi până la bolile grave precum diabetul şi cancerul. Nu mai vorbim de bolile digestive precum gastritele sau constipaţia şi de cele respiratorii de tipul sinuzitelor sau bronşitelor.

„Combinarea greşită a alimentelor poate duce şi ea la halenă. De exemplu, dacă mâncăm ceva dulce, o prăjitură imediat după o masă cu feluri de mâncare gătite se produce fermentaţia şi ne putem trezi cu o respiraţie urât mirositoare“, explică dr. Iulia Violeta Vlad, medic specialist în medicina de familie cu competenţă în apifitoterapie şi acupunctură.

Limba, curăţată cu marginea unei linguriţe

Aceasta mai spune că respiraţia proaspătă se capătă dacă ne spălăm pe dinţi după fiecare masă, dacă folosim aţa dentară şi ne curăţim totodată şi limba nu doar dinţii. „Periuţa de dinţi nu este foarte eficientă în curăţarea limbii de bacterii, motiv pentru care eu recomand muchia unei linguriţe care să nu zgârie“.

După curăţarea dinţilor şi a limbii e nevoie şi de o clătire care poate fi făcută cu o apă mentolată pe care o putem cumpăra sau prepara şi în casă din două-trei picături de ulei de mentă, de eucalipt sau lămâie. Argintul coloidal poate fi procurat de la Plafar şi sub formă de spray şi este de un real folos.

Mesteci şi arunci

Alături de aceste soluţii plantele ne vin şi ele în ajutor. „Frunzele de pătrunjel, de busuioc, de rozmarin, de mentă pot fi mestecate şi apoi aruncate şi împrospătează respiraţia. Cuişoarele la fel. Cura cu ulei presat la rece nu doar că ajută respiraţia, dar şi detoxifică gura şi organismul. Se ia o lingură de ulei de floarea soarelui sau de susan, presat la rece şi se mestecă în gură cu mare atenţie ca să nu înghiţim până ce totul se face ca o maioneză de la contactul cu saliva. După care aruncăm. Apoi, clătim gura cu apă sau ne spălăm cu pastă de dinţi. Cura poate dura trei săptămâni, în fiecare dimineaţă, imediat ce ne spălăm pe dinţi“, mai spune medicul.

O intoxicaţie a colonului poate fi o altă cauză pentru care suferim de halenă, caz în care ne ajută şi laxativele, dar şi ceaiul de cicoare sau seminţele de in înmuiate, mestecate şi apoi zvârlite.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite