Ceaiuri pe care nu trebuie să le bei în timpul sarcinii

Ceaiuri pe care nu trebuie să le bei în timpul sarcinii

Ceaiul din frunze de zmeur, salvie, cimbru şi leuştean se recomandă doar în timpul travaliului

Te-ai obişnuit să-ţi începi ziua cu o cană de ceai? În timpul celor 9 luni de sarcină, ai grijă ce fel de infuzii de plante consumi, pentru că unele dintre ele îţi pot face mai mult rău decât bine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se ştie că plantele sunt benefice pentru sănătate şi de cele mai multe ori pot să-ţi redea starea de bine atunci când te doare capul, te simţi epuizată sau ai răcit. În sarcină, însă, unele ceaiuri sunt interzise tocmai pentru că au efecte puternice asupra organismului şi unele dintre ele pot afecta atât gravida, cât şi bebeluşul.
 
Lista infuziilor interzise
 
Unele ceaiuri pot fi chiar periculoase deoarece pot provoca contracţii uterine, sângerări sau chiar malformaţii ale fătului.
 
Ceaiul din...
 
... frunze de zmeur, salvie, cimbru şi leuştean se recomandă doar în timpul travaliului sau în ultimile patru săptămâni de sarcină pentru că declanşează contracţiile. De altfel, în restul perioadei sunt interzise întrucât pot provoca naşterea prematură.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: