Ceaiul de păpădie te scapă de constipaţie

Ceaiul de păpădie te scapă de constipaţie

Folosită adesea pentru tulburările intestinale, păpădia este un remediu şi în tratarea constipaţiei.

Diareea şi constipaţia sunt tulburări digestive care afectează persoanele de toate vârstele. Remediile din plante te pot ajuta să tratezi problemele de digestie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Una dintre cele mai des întâlnite probleme digestive, constipaţia apare adesea în timpul sarcinii, după naştere, în urma administrării unor medicamente sau din cauza stilului de viaţă dezechilibrat.
 
Simptom al unor infecţii virale sau bacteriene, diareea apare uneori în asociere cu febra şi vărsăturile, care favorizează deshidratarea. Ritmul de viaţă alert şi haotic, stresul, obiceiurile alimentare nesănătoase, sunt doar câţiva din factorii care pot dezechilibra sistemul digestiv.
 
Când te deranjezi la stomac ai grijă să ai în casă alimente bogate în pectină, cum sunt merele, bananele şi iaurtul.
 
Dă prin râşniţa de cafea cantităţi egale de frunze de frasin, rădăcină de cicoare şi coajă de cruşin. Ia o linguriţă din această pulbere seara, cu un pahar de apă. 
 
Ceai de păpădie
 
Toarnă peste 2 linguri de rădăcină şi frunze de plantă zdobite, 400 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat peste noapte, iar a doua zi, dimineaţa, bea amestecul în 3 reprize, cu jumătate de oră înainte de masă. Folosită adesea pentru tulburările intestinale, păpădia este un remediu şi în tratarea constipaţiei.
 
Infuzie de lemn-dulce
 
Pune apa la fiert şi, când dă în clocot, adaugă o lingură de rădăcină măcinată de lemn-dulce. Lasă să mai fiarbă 5 minute. După răcire, strecoară şi bea câte o jumătate de cană înainte de masă. Rădăcina de lemn-dulce are acţiune laxativă şi este folosită, în mod frecevent, pentru a trata constipaţia.

 

citeste totul despre: