Infecţiile pot fi combătute şi cu somn. Studiu

Infecţiile pot fi combătute şi cu somn. Studiu

Somnul poate ajuta organismul să lupte împotriva infecţiilor

Somnul poate îmbunătăţi capacitatea celulelor T de a identifica anumite ţinte în lupta împotriva infecţiilor, arată un studiu publicat în Journal of Experimental Medicine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această descoperire arată ă somnul are potenţial de a face mai eficient răspunsul celolelor T- cele care sunt implicate în sistemul imunitar, se arată în studiu citat mai sus.

Cercetătorii au explicat că, spre deosebire de condiţiile în care corpul a fost treaz, somnul a îmbunătăţit în semnificativ intensitatea fluorescenţei medie a celulelor T, un tip de limfocite care luptă cu infecţiile din organism.

La ce poate ajuta descoperirea

„Rezultatele noastre demonstrează că o deficienţă de câteva ore de somn este suficientă pentru reducerea capacităţii de aderare a celulelor T de antigen specific“, se mai arată în studiul citat de agerpres.ro.
Descoperirea ar putea ajuta la dezvoltarea unor noi strategii terapeutice având ca scop îmbunătăţirea capacităţii celulelor T de a identifica anumite ţinte, în special atunci când acestea distrug celule canceroase.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: