Vişinele, mai mult ca perfecte. Au grijă de siluetă, de inimă şi ten

Vişinele, mai mult ca perfecte. Au grijă de siluetă, de inimă şi ten

Vişinele oferă o doză sănătoasă de Vitamina C, esenţială pentru întărirea sistemului imunitar FOTO Shutterstock

Sunt unele din cele mai gustoase fructe ale verii. Savoarea însă nu este singurul lor atu, ele fiind o sursă generoasă de substanţe bioactive valoroase pentru organism.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Dacă surorile lor mai dulci, cireşele, stau mai bine pe tort, ele sunt perfecte pentru miezul plăcintelor, ruladelor şi prăjiturilor. Sunt răcoritoare, zemoase şi aduc o mulţime de beneficii sănătăţii. Iată doar o parte dintre acestea:

Coboară nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, prevenind bolile cardiovasculare, dar şi apariţia diabetului, arată rezultatele unui studiu efectuat în cadrul Universităţii Michigan (SUA). Datorită fibrelor alimentare din categoria pectinelor, pe de altă parte, şi antocianidinelor (substanţe cu proprietăţi antioxidante), pe de altă parte, ele împiedică depunerile de colesterol pe vasele sanguine şi formarea cheagurilor de sânge în artere, întăresc pereţii vaselor, îmbunătăţesc ritmul cardiac şi menţin constantă tensiunea arterială.

Sunt de neînlocuit în curele de slăbire, întrucât conţin 85%-90% apă şi doar 30 de calorii/100 g. Studiul amintit mai sus arată că persoanele care mănâncă în jur de un kilogram de vişine zilnic au parte de o reducere a depunerilor grăsimilor inestetice în jurul taliei.

Sunt de mare ajutor în bolile aparatului digestiv (constipaţie, gastrite, atonie hepatică, colite de fermentaţie şi de putrefacţie, hepatite cronice, litiază biliară).

Combat anemia şi întârzierea creşterii la copii, pentru că sunt bogate în vitaminele B1, B2, B3, B6, B9, C şi E, dar şi minerale importante precum calciu, potasiu şi fosfor.

Ameliorează stările de ameţeală, migrenele şi durerile de cap. În acest scop, se aplică pe frunte o cataplasmă din fructe zdrobite.

Siropul de vişine este un bun remediu al afecţiunilor respiratorii (tuse, gripă, stări febrile, faringite, bronşite, pleurezie).

Măştile din vişine tonifică şi decongestionează tenul; redau elasticitatea; combat semnele de bătrâneţe, pecingine, pistrui şi cuperoză; vindecă tăieturile, plăgile şi crăpăturile pielii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările