VIDEO Exerciţiul care combate durerea de genunchi în 30 de secunde

VIDEO Exerciţiul care combate durerea de genunchi în 30 de secunde

Pentru îndepărtarea durerilor de genunchi, un exerciţiu simplu s-a dovedit a fi foarte eficient FOTO Arhiva Adevărul

Statul prelungit pe scaun specific muncii de birou se repercutează inclusiv asupra sănătăţii genunchilor. De aceea, la sfârşitul zilei mulţi dintre noi ne confruntăm cu o senzaţie neplăcută de disconfort şi slăbiciune la nivelul acestor articulaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă


Numărul persoanelor care se plâng de dureri de genunchi s-a înmulţit în ultima vreme. Asta şi din cauza stilului de viaţă sedentar, spun specialiştii. Absenţa exerciţiului fizic scade tonusul muscular, ceea ce duce la o creştere semnificativă a sarcinii pe care articulaţie trebuie să o suporte, pe de o parte.  Pe de altă parte, în lipsa mişcării articulaţia nu se lubrifiază şi avem acea senzaţie de înţepenire.

Un nou videoclip creat de Prevention.com prezintă o modalitate rapidă şi simplă pentru a combate durerile de genunchi. Este vorba de un exerciţiu pentru a cărui execuţie avem nevoie de doar 30 de secunde.

Aşadar, alege o surpafaţă cu aderenţă bună, stai cu picioarele depărtate la o distanţă puţin mai mare decât cea de la nivelul genunchilor, apoi lasă-te pe vine. Din această poziţie, balansează-te uşor, realizând rotaţii de 360 de grade, pentru a elibra tensiune din articulaţii şi a îmbunătăţi tonusul muscular al gleznelor.

De-a lungul timpului ne pierdem acea mobilitate deplină a gleznelor, ceea ce poate cauza dureri de genunchi“, spune Bruce Mack, antrenorul care prezintă exericiţiul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările