Orezul negru previne şi combate cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orezul negru, cultivat în China încă din antichitate, dar foarte puţin cultivat în restul lumii, ar putea fi secretul prevenirii şi tratării cancerului, susţin oamenii de ştiinţă în urma cercetărilor recente realizate la Universitatea „Louisiana“ din Statele Unite ale Americii.

Oamenii de ştiinţă au analizat mostre de orez negru şi au ajuns la concluzia că acesta conţine o cantitate importantă de antioxidanţi solubili în apă, numiţi antocianine. Aceste substanţe, de fapt, pigmenţii care dau culoare acestui tip special de orez, dar şi fructelor închise la culoare precum afinele sau ardeii roşii, sunt implicate în protejarea arterelor şi, mai mult decât atât, previn degradarea ADN-ului celular care poate conduce la apariţia cancerului, arată studiile.

Sursă de coloranţi naturali

Avantajele includerii orezului negru în alimentaţie sunt uriaşe, potrivit specia-liştilor în nutriţie. „Într-o singură lingură de orez negru se găsesc mai multe substanţe care luptă împotriva cancerului decât într-o lingură de afine, fructe cunoscute pentru că previn cancerul.

Mai mult, acesta conţine cantităţi mari de fibre şi de vitamina E, de asemenea un antioxidant puternic", spune dr. Zhimin Xu de la Universitatea „Louisiana". În plus, specialistul consideră că orezul negru ar putea fi folosit şi ca sursă de coloranţi naturali dacă s-ar extrage pigmentul negru şi s-ar folosi în industria alimentară pentru a înlocui coloranţii sintetici care pot cauza alergii şi intoleranţe alimentare.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite