Opt tipuri de alergători dedicaţi exerciţiilor fizice

Opt tipuri de alergători dedicaţi exerciţiilor fizice

Persoanele care aleargă numai pentru a avea o atitudine pozitivă fac parte din tipologia prezentată. FOTO: Shutterstock

Numărul persoanelor care aleargă în mod regulat a crescut în ultimii ani, cei care optează pentru aceste exerciţii fizice fiind de mai multe tipuri, de la foşti atleţi până la persoane afectate de alimentele bogate în grăsimi şi zaharuri, potrivit BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Anglia, în fiecare săptămână aproape două milioane de oameni aleg să alerge cel puţin 30 minute pentru a se menţine în formă.

Exerciţiile fizice realizate prin parcurgerea unor distanţe cât mai mari şi încercarea realizării acestor exerciţii cât mai des nu este o chestiunea aplicabilă doar la nivelul Marii Britanii, majoritatea ţărilor dezvoltate încercând să lupte cu problemele de sănătate prin efort fizic.

Agenţia de ştiri de ştiri BBC a făcut o tipologie a persoanelor care aleargă, în funcţie de mai multe criterii, reuşind, în final, să prezinte publicului zece tipuri de alergători.

1.Alergătorii amatori înscrişi în cluburi care încurajează exerciţiile fizice

2.Persoanle care aleargă numai pentru a slăbi

3.Superlaergătorii, persoane ajunse deja la o vârstă înaintată care au practicat şi practică întrecerile de maraton de foarte mulţi ani

4.Persoanele care aleargă pentru a se simţi mai bine, pentru starea de confort oferită de atletism

5.Persoane care aleargă pentru a-şi menţine o stare bună a sănătăţii

6.Persoanele care aleargă desculţe, pentru a simţi legătura cu mediul înconjurător şi pentru a medita

7.Alergătorii de dimineaţă, cei care provin mai ales din mediile instituţiile de stat cu specific de apărare sau securitate

8.Foşti atleţi de performanţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările