Citricele ajută la combaterea chisturilor ovariene. Dieta femeilor care au această problemă de sănătate

Citricele ajută la combaterea chisturilor ovariene.
Dieta femeilor care au această problemă de sănătate

Citricele conţin vitamina C care ajută imunitatea, dar nu numai

Chisturile ovariene sunt săculeţi cu lichid care se formează pe şi în ovare. Cele mai multe astfel de chisturi sunt benigne şi pot fi depistate la o simplă ecografie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai frecvente tipuri de chisturi ovariene sunt cele funcţionale. Adică apar în urma funcţionării anormale a ovarelor din pricina unor dezechilibre hormonale, potrivit dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate, membră a Academiei Regale de Medicină.

Aceasta recomandă ca femeile care se confruntă cu această problemă să urmeze o dietă de echilibrare hormonală, bazată pe legume crucifere - precum broccoli, varză albă, conopidă – năut, linte, fasole verde, seminţe de in, cereale integrale – secară, ovăz – peşte gras, nuci, uleiuri vegetale presate la rece.

În completare, trebuie stimulat consumul de antioxidanţi care ajută organismul să scape de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt atomi instabili care pot determina creşteri anormale de celule şi cancer. Alimentele bogate în antioxidanţi includ legume cu frunze verzi şi toate alimentele care conţin vitamina C cum ar fi citricele – portocalele, grapefruit, kiwi.

Din dietă trebuie reduse grăsimile rele provenite din carne şi produse lactate grase şi eliminate zahărul, cafeina şi alcoolul.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: