Viorica Dăncilă a convocat prima şedinţă de Guvern de la demisiile miniştrilor ALDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dănclă a convocat o şedinţă de Guvern luni, de la ora 16.00, fiind prima şedinţă de la demisiile miniştrilor ALDE ca urmare a ieşirii formaţiunii lui Tăriceanu de la guvernare. Potrivit Mediafax, pe ordinea de zi ar putea fi OUG pentru prelungirea termenului de înscriere la vot al românilor din Diaspora.

Şedinţa de Guvern ar urma să aibă loc de la ora 16.00, chiar înainte de CEx-ul PSD. Sursele Mediafax susţin că pe ordinea de zi s-ar afla OUG pentru prelungirea termenului de înscriere la vot al românilor din Diaspora.

În prezent, de la ieşirea ALDE de la guvernare, trei ministere au rămas fără conducere: ministerul Mediului, al Energiei şi al Relaţiei cu Parlamentul. Totodată, la Interne şi la Educaţie expiră interimatele miniştrilor PSD pe 12, respectiv 18 septembrie.

La Justiţie, Viorica Dăncilă a schimbat-o pe Ana Birchall la presiunea partidului. În locul său a propus-o pe judecătoarea controversată Dana Gârbovan, respinsă de şeful statului. Şi cei trei miniştri interimari propuşi de premier pentru portofoliile părăsite de ALDE au fost refuzaţi de Iohannis. Drept urmare, Viorica Dăncilă a sesizat CCR, însă un verdict va veni abia peste o lună, în buza campaniei electorale pentru prezidenţiale. Până atunci, 6 ministere nu vor mai avea conducere: Interne, Educaţie, Justiţie, Mediu, Energie, Relaţia cu Parlamentul, la care se mai adugă şi funcţia de vicepremier pe probleme economice, rămasă vacantă după plecarea lui Viorel Ştefan la Curtea de Conturi a UE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite