VIDEO Vadim Tudor, Tăriceanu şi Meleşcanu îl susţin pe Ponta în turul II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, îl va susţine pe Victor Ponta în turul II FOTO Adevărul
Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, îl va susţine pe Victor Ponta în turul II FOTO Adevărul

UNPR a semnat, marţi, un protocol electoral cu PRM, pentru susţinerea lui Victor Ponta în turul II al alegerilor prezidenţiale. Tot astăzi, şi-au anunţat susţinerea pentru Victor Ponta Teodor Meleşcanu şi fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu.

Corneliu Vadim Tudor a anunţat primul că îl va susţine pe Victor Ponta.

Alături de liderii UNPR, cu care a semnat un protocol de colaborare, şeful PRM a calificat drept „o ruşine” arestările lui Adrian Năstase şi a lui Viorel Hrebenciuc. „Are păcatele lui, dar a avut şi merite", a comentat Vadim Tudor.

În urmă cu câteva luni, Vadim Tudor declara că premierul ar fi putea ajunge preşedinte doar la o scară de bloc. „Este clar că PSD, sub conducerea lui Ponta, traversează cea mai neagră perioadă din existenţa sa. Ponta e profund imatur. Degeaba s-a dus la Papă dacă nu a învăţat nimic.Ponta poate ajunge preşedinte, dar la o scară de bloc !”, declara Vadim Tudor, în luna martie, la emisiunea „Bună seara România“.

În 2004,  Vadim Tudor, care a terminat în turul I pe locul al treilea, cu 12% din voturi, a declarat public că îi va da voturile lui Traian Băsescu, contracandidatul liderului PSD, Adrian Năstase.

Teodor Meleşcanu şi-a anunţat susţinerea pentru Victor Ponta în turul al doilea prezidenţialelor, precizând că un factor esenţial în adoptarea acestei decizii a fost convingerea fermă că împreună vor aplica o politică în favoarea securităţii României şi a unei dezvoltări economice durabile.

"În urma evaluărilor contextului politic intern premergător turului doi al alegerilor prezidenţiale 2014 şi a unei serii de discuţii pe care le-am purtat cu premierul, doresc să aduc la cunoştinţa opiniei publice faptul că în turul al II-lea al alegerilor il susţin pe candidatul Victor Ponta. Totodată recomand electoratului care mi-a acordat încrederea în primul tur să susţina candidatura domnului Victor Ponta", a anunţă Meleşcanu.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că-l susţine pe Victor Ponta în turul II. Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi, după o şedinţă a partidului său, că s-a dat mandat pentru mobilizare, să se dea posibilitatea "celui care reprezintă alternativa la regimul Băsescu" să învingă în turul II, discutându-se şi despre refacerea USL ca proiect urmând a fi materializat după alegeri.

"Am vorbit şi despre refacerea USL ca despre un proiect care urmează să fie materializat după alegerile din 16 noiembrie", a spus Tăriceanu.

Întrebat despre vehicularea numelui său ca posibil viitor premier, Tăriceanu a susţinut că în momentul de faţă nu discută decât despre 16 noiembrie şi câştigarea alegerilor.

UDMR decide joi

UDMR va decide joi pe care dintre cei doi candidaţi îl va susţine în turul II. Gyorgy Frunda a declarat, la Realitatea TV, că, deşi o decizie oficială va fi anunţată abia joi, în principiu, UDMR îl va susţine pe Victor Ponta. „Klaus Ioahnnis a avut o atitudine rigidă în ceea ce priveşte problema autonomiei“, a explicat Gyorgy Frunda.

Szilagyi Zsolt, care a candidat din partea PPMT la Preşedinţie, spune că declaraţiile lui Victor Ponta privind susţinerea lui Klaus Iohannis în turul II sunt "sărite de pe fix" şi că premierul încearcă "să manipuleze opinia publică prin neadevăruri şi falsuri".

Szilagyi Zsolt a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că PPMT va decide sâmbătă pe cine va susţine în turul II al alegerilor prezidenţiale.

"E incredibil ce a afirmat Victor Ponta, nu m-aş fi gândit ca un prim-ministru să dea astfel de declaraţii sărite de pe fix. Ar fi avut mijloace să se informeze corect, iar faptul că încearcă să manipuleze opinia publică prin neadevăruri şi falsuri denotă stilul politicianist care-l caracterizează. PPMT nu a luat nicio decizie pe cine va susţine în turul II, vom lua o astfel de decizie sâmbătă. Eu am spus doar că e greu să sprijinim un candidat care duce o campanie şi o politică antimaghiară şi antiminoritară de când este prim-ministru. Afirmaţia despre ruperea Transilvaniei este un fals grosolan, în nicio luare a mea de poziţie nu a fost vorba despre aşa ceva. Retorica lui Victor Ponta îmi aminteşte de retorica naţionalist-extremistă de la începutul anilor 1990. Este trist că avem un premier ca dânsul", a spus Szilagyi.

Biroul Electoral Central a anunţat rezultatele finale ale primului tur al alegerilor prezidenţiale. Candidatul PSD, Victor Ponta, a obţinut 40,44% din voturi, iar contracandidatul său, Klaus Iohannis, a fost votat de 30,37% din români.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis a pierdut alegerile

Klaus Iohannis a cules ce a semănat. După o campanie dominată de indolenţă în acţiuni, de aroganţă comunicaţională şi mesianism personal bazat pe un mit creat la Sibiu, neamţul nostru a reuşit să piardă din primul tur. Soarta s-a dovedit de multe ori generoasă şi chiar şi acum îi mai oferă o şansă în turul doi. Dar dacă Victor Ponta va fi preşedinte peste două săptămâni, acest fapt i se va putea imputa, în cea mai mare măsură, lui Klaus Iohannis.

Micro-campania

Există „macro-campania”, bătălia la vedere. Atîta cîtă e. Toată lumea îşi dă seama că nu e o întrecere cinstită, pe doctrine, proiecte şi profesionalism. E un simplu caft de cartier. Niciodată nu s-a coborît atît de jos în materie de „proceduri” electorale.

Alegeri prezidenţiale 2014. Rezultate oficiale parţiale anunţate de BEC la ora 11.oo: Ponta - 40,33%, Iohannis - 30,44%

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Conform rezultatelor parţiale anunţate de BEC la ora 11.00, până la ora 10.20 au fost centralizate 98,30% din procesele verbale. Victor Ponta a obţinut 40,33% din voturi, urmat de candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 30,44%

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite