VIDEO Mii de oameni au manifestat pentru susţinerea DNA la Bucureşti şi în mai multe oraşe, sub sloganul „Tudorele, pleacă tu, cu hoţii tăi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva mii de oameni au protestat duminică seară în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Manifestaţii au avut loc şi în mai multe oraşe din ţară, între care Timişoara, Iaşi, Sibiu, Cluj-Napoca, Galaţi, Ploieşti. Oamenii au cerut demisia ministrului Justiţiei.

UPDATE 21:15 Protestatarii care au manifestat în Piaţa Victoriei au început să plece, iar circulaţia în zonă a fost reluată. Circa 1.500 de persoane se mai află la această oră în stradă.

UPDATE 20:30 La acestă oră, în Piaţa Victoriei se află peste 4.000 de oameni care strigă "Tudorel, demisia", "PSD, ciuma roşie", iar numărul lor este în creştere.

Protestatarii fluieră, suflă în vuvuzele şi strigă "DNA să vină să vă ia”, cerând demisia ministrului Justiţiei după ce acesta şi-a anunţat propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

Traficul a fost închis pe tronsonul dinspre Statuia Aviatorilor spre Victoriei, a anunţat Brigada Rutieră. Pe bulevardul Kiseleff se circulă.

Protestatarii scandează "PSD - ciuma roşie!", "Justiţie, nu corupţie!", "DNA să vină să vă ia!", "Tudorele fă ceva, dă-ţi demisia!", "DNA nu uita, noi suntem de partea ta!", "Hoţii!", "Cu Dragnea la puşcărie", "Condamnare cu executare" şi afişează mesaje precum "Noi gândim, nu ciordim!", "Justiţie pentru toţi!", iar unii flutură steaguri.

UPDATE 20:17 Manifestanţii din faţa Guvernului au adus în piaţă manechine cu feţele lui Liviu Dragnea, Tudorel Toader, Călin Popescu Tăriceanu, cu ştreanguri la gât şi îmbrăcaţi în zeghe. Alte două manechine, îmbrăcate în negru, au chipurile lui Iohannis şi Kovesi.

UPDATE 19.45 În Piaţa Victoriei, numărul protestatarilor a depăşit 2.000 de persoane. Se scandează "Hoţii! Hoţii!", "Tudorel, demisia!", "PSD, ciuma roşie!" şi "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!". Protestul are dinamică deja obişnuită, cu grupuri de oameni ce sosesc şi altele ce părăsesc piaţa.

UPDATE 19:15 Numărul manifestanţilor a ajuns la circa 1.500. Oamenii strigă sloganuri de susţinere a DNA şi a Codruţei Kovesi: „Jos labele de pe Kovesi“, „Tudorele, demisia!“.

La Bucureşti ninge şi sunt circa -5 grade Celsius. Capitala se află sub cod galben de ger,

Update 18.30 Câteva sute de manifestanţi sunt deja prezenţi în Piaţa Victoriei din Capitală.

Proteste similare se anunţă şi în principalele oraşe din ţară

La Iaşi câteva zeci de persoane sunt în Piaţa Unirii, în ciuda temperaturii foarte scăzute. Oamenii au înfruntat frigul şi au ieşit din case pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de decizia ministrului ieşean Tudorel Toader de a declanşa procedurade revocare a şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

La Cluj sunt deja 500 de protestatari în centrul oraşului, aceştia cerând demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, după decizia de a cere revocarea şefei DNA. 

Şi la Braşov circa 50 de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii protestând faţă de anunţul făcut joi seară de către Tudorel Toader.

La Timişoara, la ora 19, numărul protestatarilor a depăşit 300 de persoane. „Timişoara îşi arată indignarea în stradă faţă de lovitura dată luptei anti-corupţie prin cererea de revocare a procurorului-şef DNA, cerere făcută de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader”, anunţă organizaţia Timişoara Civică, pe pagina de Facebook. 

La Suceava, circa 20 de persoane s-au adunat în faţa Palatului Administrativ, aceştia cer demisia ministrului Tudorel Toader. 

Şi la Constanţa, începând cu ora 19.00, va avea loc un protest în faţa Prefecturii pentru susţinerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Laurei Codruţa Kovesi, evenimentul fiind anunţat pe Facebook.

Şi la Galaţi au loc proteste unde se cere demisia ministrului Justiţiei: „Tudorele, pleacă tu, cu hoţii tăi!”

Şi la Ploieşti câteva zeci de persoane au ieşit în centrul oraşului cu steaguri şi cu vuvuzele la un protest în semn de susţinere a Laurei Codruţa Koveşi.

Câteva zeci de sibieni s-au adunat în centrul oraşului pentru a-şi manifesta dezaprobarea faţă de decizia ministrului Justiţiei de a cere revocarea şefei DNA.

Ştirea Iniţială: Românii din diaspora anunţă şi ei că se vor solidariza cu cei din ţară, în Dublin, Milano, Viena şi Toronto.

„Da, ştim, DNA-ul este foarte deranjant pentru cei care toacă banii românilor şi vor să trăiască liniştit cu asta. Apropos, în 2016, DNA, doar în dosarele de mare corupţie, a urmărit recuperarea sumei totale de 667 de milioane de euro. Adică bani furaţi de la români de către corupţi. (...) NU RENUNŢĂM, nu acceptăm un abuz făcut de o gaşcă de infractori”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului din Bucureşti.

Protestul din Capitală ar urma să înceapă în jurul orei 18.00 şi va avea loc în Piaţa Victoriei.

Manifestaţii de susţinere a DNA sunt anunţate şi în Alba Iulia (prefectură), Arad (în faţa primăriei), Baia Mare (Piaţa Revoluţiei), Bistriţa (Piaţa Petru Rareş), Brăila (în faţa primăriei), Botoşani (Piaţa Revoluţiei), Braşov (prefectură), Cluj (Monumentul Memorandiştilor), Constanţa (prefectură), Craiova (Piaţa Mihai Viteazu), Focşani (Piaţa Unirii), Galaţi (prefectură), Iaşi (Piaţa Unirii), Piteşti (Piaţa Vasile Milea), Ploieşti, Râmnicu Vâlcea (Scuarul Revoluţiei), Satu Mare (pietonalul Corneliu Coposu), Sibiu (Piaţa Mare), Suceava (Palatul Administrativ), Târgu Jiu (biserica de lângă prefectură), Târgu Mureş (prefectură), Timişoara (Piaţa Operei), Tulcea (Piaţa Civică).

De asemenea, românii din diaspora au anunţat că vor solidariza cu cei din ţară, astfel că vor organiza proteste în Dublin (în faţa ambasadei României), Milano (Consulatul român), Toronto (Nathan Phillips Square) şi Viena (în faţa ambasadei României).

Peste o mie de persoane au protestat şi joi seară în Piaţa Victoriei, imediat după anunţul ministrului Justiţiei de declanşare a procedurilor de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, oamenii strigând: ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu scăpaţi!”, ”Hoţii”, ”Tudorel, demisia!”. Proteste au fost şi în Cluj-Napoca, Sibiu, Constanţa, Braşov sau Iaşi.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi seară că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA.

Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a transmis, vineri, că va urma procedura legală şi se va prezenta, oricând este nevoie, să răspundă, punct cu punct, tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite