VIDEO Marius Văcărelu, specialist în geopolitică: „Nu mulţi politicieni vor dori să acorde un interviu ca Traian Băsescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu în studioul Adevărul Live
Traian Băsescu în studioul Adevărul Live

Bloggerii adevărul.ro Marius Văcărelu, Eugen Tănăsescu şi Ciprian Necula împreună cu Dan Marinescu, redactor şef Adevărul, au comentat răspunsurile preşedintelui Traian Băsescu din timpul Adevărul Live difuzat în cursul dimineţii.

În opinia celor trei bloggeri, gestul preşedintelui Băsescu, de a le răspunde la întrebări, a fost unul curajos şi inovator.

Marius Văcărelu, specialist în geopolitică, crede, totuşi, că nu mulţi politicieni vor accepta un astfel de experiment.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a dezbătut, alături de jurnaliştii Ioana Lupea şi Dan Marinescu, teme precum pactul de coabitare, proiectul Roşia Montană, dar şi problema locurilor de muncă şi a şomajului. 

Şeful statului a declarat că îşi menţine poziţia în ce priveşte Roşia Montană, însă a comentat declaraţia premierului Victor Ponta, care a dat asigurări că va vota împotriva proiectului. „Trebuie să-l întreb ce mă întreba el: Ponta, câţi bani ai luat de la Roşia Montană?“, a declarat Traian Băsescu la Adevărul Live.

Bloggerii care i-au adresat întrebări preşedintelui au comentat răspunsurile lui Traian Băsescu la Adevărul Live

De asemenea, s-au mai abordat subiecte precum raporturile cu „casa regală” a romilor, creşterea monarhiei în sondaje, poziţia României faţă de situaţia din Siria, relaţia „specială” cu Ungaria şi politica faţă de Republica Moldova.

Într-o discuţie neconvenţională prin Skype, premieră pentru un interviu cu preşedintele României, cinci bloggeri ai platformei Adevărul.ro – specialişti în educaţie, geopolitică, sociologie şi teologie - au avut intervenţii video pentru a-i pune întrebări şi a dialoga în direct cu Traian Băsescu.

Preşedintele a răspuns la o serie de întrebări ale cititorilor site-ului adevarul.ro.

Băsescu, la Adevărul Live: „Trebuie să-l întreb ce mă întreba el: Ponta, câţi bani ai luat de la Roşia Montană?“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite