Victor Ponta, despre declaraţiile francezilor pe subiectul Schengen: „E vina noastră că acceptăm”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a comentat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, declaraţiile oficialilor francezi referitoare la aderarea României la spaţiul Schengen. În opinia sa, vina le aparţine celor care acceptă astfel de afirmaţii.

„Faptul că toată lumea îşi face campanie pe seama României e vina, cum să vă spun, până la urmă, a noastră, că acceptăm chestia asta. Noi ne-am făcut treaba. În rest, ce vrea fiecare ţară când are alegeri - să fie tot timpul alegeri. S-au terminat într-o ţară, încep în alta. Lucrurile trebuie spuse foarte clar, vă rog frumos, la toate întâlnirile, şi la CAG, şi la JAI, şi la toate celelalte. Au probleme în politica lor internă? Să şi le rezolve, nu pe spinarea noastră. Şi aici nu mai e vorba de stânga, de dreapta. Văd că toată lumea ţipă, când au alegeri, de acest lucru. Strategia de integrare a romilor o facem şi o aplicăm, pedepsirea celor care ne fac de râs şi îi fac de râs pe toţi românii care lucrează corect şi cinstit în străinătate, vreau s-o facem, dar nu ne folosesc în bătăliile lor interne“,a declarat Ponta, adăugând că este posibil ca raportul MCV să fie amânat “pentru că nu e rău, ci pentru că este bun”.

„În 2012 a fost Germania, în 2013 e Franţa, în 2014 o să fie altcineva în alegeri. Important e dacă noi ne-am făcut temele. Ni le-am făcut. Mai departe, cred că nu are rost nici să ne plângem, nici să ne rugăm prea mult. O să mergem în această direcţie. Probabil că raportul MCV, pentru că nu e rău, pentru că e bun, se va amâna - nu o să fie în decembrie - şi important e să mergem mai departe“

„Ne-am făcut toate lecţiile - şi pe siguranţa frontierelor, şi pe... MCV-ul, probabil că va fi bine şi de aia trebuie amânat, ca să nu rezulte ceva bine, dacă era ceva rău, venea mai repede", a mai spus el.

De asemenea,  premierul le-a cerut miniştrilor să transmită acest mesaj în cadrul tuturor întâlnirilor la care vor participa şi parteneri politici de peste hotare.

“Vă rog ca la toate întâlnirile, şi la  Consiliul JAI, să le transmiteţi că, dacă au probleme în politica lor internă, să şi le rezolve, nu pe spinarea noastră. Strategia de integrare a romilor o aplicăm”, a mai spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite