Vadim Tudor, acuzat de un fost consilier că i-a "furat" salariul. Vadim Tudor: „Mă p..ş pe leafa lui!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul consilier Cezar Cătălin Marin susţine că este vorba de o sumă de aproximativ 40 de mii de euro, care a intrat în buzunarele europarlamentarului, despre care mai afirmă că i-a falsificat semnătura pe contractele de angajare. În replică, Vadim Tudor a negat toate acuzaţiile fostului asistent, pe care îl caracterizează drept „handicapat, derbedeu, pigmeu, ţepar, homosexual şi proxenet". 

„L-am luat pe lângă mine de milă pentru că l-am cunoscut pe taică-su, Dumnezeu să-l ierte!, fostul general Ion Marin, general SIE. Care în 1990 s-a întors de la Moscova şi a murit de o boală galopantă. Iar fi-su a rămas fiul polii. Dar n-a muncit o zi. De două ori l-am dat eu afară . Iar acum, ultima oară, l-am dat afară definitiv", a spus eurodeputatul, pentru "Adevărul".

Vadim Tudor susţine că acuzaţiile pe care i le aduce fostul său consilier sunt „ridicole". „Se pot spune multe despre mine, dar aşa ceva.....Că i-am luat banii, că eu am semnat în fals....Şi-a luat toţi banii, nenorocita creatură! Mă piş pe leafa lui! O să-l dau în judecată! Şi are noroc că nu sunt în ţară, că-l călcam în picioare", a încheiat, furios, europarlamentarul.

Cezar Cătălin Marin spune că a fost solicitat de Vadim Tudor pentru a-l angaja pe post de consilier în iunie 2009. „Nu m-am dus la domnul Vadim din lipsă de bani, dar lunile treceau şi eu nu primeam salariul deloc. Am tot aşteptat, dar degeaba...I-am zis şi zis domnului Vadim, dar ba mă repezea, ba îmi spunea: «E o situaţie mai dificilă acum, dar lasă că o să-ţi plătesc tot»...Domnul Vadim ia de la Parlamentul European un fond forfetar de 17.700 de euro lunar tocmai pentru plata consilierilor. Dar mie îmi spunea că n-a ridicat banii de la Parlament ca să mă plătească", a povestit fostul consilier pentru „Adevărul".

Cezar Cătălin Marin afimă că o parte din acest fond, care ar fi trebuit să-i parvină sub formă de salariu, a fost, de fapt, încasată de Vadim Tudor. Potrivit procedurii din Parlamentul European, eurodeputaţii prezintă la o direcţie specializată a instituţiei contractele de angajare ale consilierilor şi primesc fondul forfetar pe care îl livrează în contul unei firme plătitoare din ţara respectivă. Firma respectivă va vira apoi banii cuveniţi în contul fiecărui consilier.

„Domnul Vadim Tudor a dus contractele mele la Parlamentul European, că altfel nu primea banii. Dar primele trei contracte nu sunt semnate de mine, ci de altcineva. A falsificat semnătura mea şi pe statele de plată. Asta am observat când am cerut situaţia de la firma plătitoare. La ei în cont nu a intrat salariul pentru mine, ci doar contribuţiile către stat virate de domnul Vadim Tudor", a mai explicat fostul consilier.

Cezar Cătălin Marin. El a precizat că a depus plângere la Parchetul General împotriva lui Corneliu Vadim Tudor şi că a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, şi vicepreşedintelui Laszlo Tokes pentru a declanşa verificările de rigoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite