Ciucă: Pentru Nuclearelectrica şi Romgaz vom stabili ca 50% din dividende să revină statului, iar cealaltă jumătate să poată fi folosită pentru investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuc[ FOTO Facebook Guvernul Romaniei
Nicolae Ciuc[ FOTO Facebook Guvernul Romaniei

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat la începutul şedinţei de Guvern, aprobarea unei hotărâri pentru sprijinirea populaţiei faţă de creşterea preţurilor la energie şi gaze. Potrivit premierului, pentru companiile Romgaz şi Nuclearelectrica se va stabili ca 50% din dividende să revină statului, iar cealaltă jumătate să poată fi folosită pentru investiţii.

„Vom aproba o hotărâre de Guvern prin care venim sa consolidam masurile luate pentru sprijinirea populaţiei şi protecţia cetăţenilor faţă de creşterea preţurilor la energie şi gaze”, a anuţat Ciucă la începutul şedinţei de Guvern. 

Şeful Guvernului a explicat că 50% din dividende vor fi folosite pentru investiţii ce privesc capabilităţile de extracţie offshore şi dezvoltarea reactoarelor trei şi patru de la Cernavodă. 

„Pentru companiile Nuclearelectrica şi Romgaz vom stabili ca 50% din dividende să revină statului, iar cealaltă jumătate să poată fi folosită pentru investiţii, atât în ceea ce înseamnă dezvoltarea capabilităţilor de extracţie offshore, precum şi asigurarea dezvoltării reactoarelor trei şi patru la Centrala nucleară de la Cernavodă”, a mai explicat premierul. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite