Udrea: Liderii PNL şi apropiaţii lui Iohannis au protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Elena Udrea FOTO Marian Iliescu
Deputatul Elena Udrea FOTO Marian Iliescu

Elena Udrea, aflată în arest preventiv, a scris pe pagina sa de Facebook că „ieşirea de ieri a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Koveşi, prin care l-a exonerat şi mângâiat pe frunte pe Vasile Blaga devoalează, de fapt, protecţia de care se bucură liderii PNL şi apropiaţii noului Preşedinte în această perioadă“. Kovesi a declarat că la structura pe care o conduce nu există niciun dosar care să se bazeze doar pe un denunţ.

„Practic, aceştia sunt imuni pentru că este nevoie de ei în vederea schimbării majorităţii parlamentare. Am putea fi de acord cu declaraţia doamnei Koveşi că denunţurile nu erau suficiente dacă nu exista o fractură logică evidentă şi pentru un copil de clasa întâi: pe baza denunţurilor făcute în care se aminteşte de Vasile Blaga şi alţi lideri PNL, în cazurile lui Dorin Cocoş şi Gabriel Sandu s-a dispus arestul la domiciliu în dosarul Microsoft. Semn că procurorii au crezut în veridicitatea declaraţiilor şi au probe în acest sens. Mai ales că Dorin Cocoş a prezentat conturi şi facturi concrete în sprijinul spuselor sale“, scrie Udrea, pe Facebook.

Elenei Udrea susţine că, în cazul ei, s-au luat decizii „impuse de conducerea DNA chiar dacă existau doar denunţuri apărute din senin şi doar pe ultima sută de metri a anchetei“. „Deci, argumentul doamnei Koveşi nu stă în picioare“, susţine deputatul.

Elena Udrea dă asigurări că nu se bate şi nu atacă instituţiile statului, precum SRI, DNA sau Înalta Curte, dar susţine că are încredere că procurorii şi judecătorii sunt oameni în care are încredere că vor proceda şi acţiona corect, dar cu mai mult curaj. 

„Lupta Elenei Udrea este cu şefii a două instituţii: Laura Codruţa Koveşi şi Florian Coldea, care exercită puterea în România de o manieră ocultă. Elena Udrea nu este şi nu va fi vreodată o victimă. Cine încearcă să o prezinte ca pe un om înfrânt greşeşte amarnic. Ea este însă o ţintă evidentă şi evoluţiile din dosarele sale (inclusiv informaţiile apărute ieri în presă) dovedesc cu vârf şi îndesat acest lucru“, a conchis Elena Udrea. 

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, că la structura pe care o conduce nu există niciun dosar care să se bazeze doar pe un denunţ, fiecare lucrare penală conţinând şi alte probe, cum ar fi declaraţiile unor martori sau interceptări audio. Reacţia şefei DNA apare după ce Elena Udrea a spus că dosarele ei se bazează doar pe denunţuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite