Traian Băsescu: "Există riscul ca trenul de aderare la zona euro să treacă şi să nu mai revină în gară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu face declaraţii de presă înainte de vizita la Bruxelles  FOTO: Mediafax
Preşedintele Traian Băsescu face declaraţii de presă înainte de vizita la Bruxelles  FOTO: Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a făcut joi declaraţii de presă la Palatul Cotroceni. Declaraţiile precedă întâlnirile pe care şeful statului le va avea, vineri, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, cu vicepreşedintele CE, Viviane Reding (comisar european pentru Justiţie) şi cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

 "Mâine o să fac o vizită de lucru la Bruxelles, având întâlniri cu preşedintele Consiliului European, Van Rompuy, cu preşedintele CE, Manuel Barroso, si cu comisarul pentru Justiţie, Viviane Reding. Vizita o fac la solicitarea mea. Am considerat necesar să discut câteva din problemele de actualitate pentru România," a spus preşedintele la debutul declaraţiilor de presă. 

Şeful statului a precizat apoi că România a ieşit slăbită din acest conflict intern şi că ceea ce s-a întâmplat între 3-6 iulie şi 27 august a generat o criză de încredere în România, aceasta fiind "o pierdere mare", care nu va fi acoperitã cu declaraţii, "ci cu fapte".

"România a ieşit slăbită din acest conflict intern şi trebuie să recunoaştem că ceea ce s-a întâmplat la noi în perioada 3-6 iulie până pe 27 august a generat o criză de încredere în România. Este o pierdere mare şi nu o vom acoperi cu declaraţii, ci cu fapte", a spus Băsescu.

Şeful statului a făcut declaraţiile de joi seară într-un cadru complet nou, având în spate, pe un fundal bleumarin, două steaguri ale României, steagul UE şi cel al NATO care a lipsit din cadrul oficial de la Palatul Cotroceni în perioada interimatului asigurat de Crin Antonescu. În plus, Traian Băsescu a vorbit de la un pupitru nou, tot bleumarin, cu stema României şi inscripţia "Preşedintele României" în locul sintagmei "Administraţia Prezidenţială". 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite