Teodor Atanasiu vrea să candideze pentru un nou mandat de parlamentar pe listele de la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Atanasiu. FOTO Arhivă Adevărul
Teodor Atanasiu. FOTO Arhivă Adevărul

Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Buzău, că intenţionează să candideze pentru un nou mandat de parlamentar pe listele de la Buzău.

„Am şi spus-o când m-am întâlnit cu organizaţia că intenţionez să candidez la Buzău. De altfel, i-am şi anunţat pe liderii organizaţiei de intenţia mea. Urmează să parcurgem toate procedurile ca toţi ceilalţi membri”, a declarat Atanasiu, citat de News.ro, senator ales în prezent pe listele PNL Alba.

La aceeaşi conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, a anunţat că liberalii îşi propun la Buzău obţinerea a patru mandate de parlamentari. „Având în vedere că la Buzău sunt doar două partide importante care-si dispută locurile, PSD şi PNL, ar trebui ca mandatele de parlamentari să fie împărţite. Ne aşteptăm la trei deputaţi şi un senator la Buzău”, a spus Atanasiu.

Mai mult, liberalul a punctat faptul că după alegerile parlamentare din acest an, PNL „se va reîmprospăta”. „Cu siguranţă o să avem o treime din candidaţi noi pe listele PNL, că aşa s-a luat decizia să avem şi tineri şi doamne, sunt câteva criterii interne pe care ni le-am propus ca să arătăm ca un partid modern european şi ca un parlament modern european”, a mai spus Atanasiu.

Cine e Teodor Atanasiu

Teodor Atanasiu a intrat în PNL în februarie 1990. A fost, pe rând, secretar şi preşedinte al PNL Cugir, apoi, din 1993, a preluat şefia PNL Alba. În perioada iunie – decembrie 2004, a îndeplinit funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, iar din 2005 este membru în Comitetul Executiv al PNL. La data de 28 decembrie 2004, Teodor Atanasiu a fost numit în funcţia de ministru al Apărării Naţionale, funcţie din care a demisionat  în 25 octombrie 2006, după un conflict cu preşedintele Traian Băsescu. Imediat, premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, l-a numit în funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite