Tensiuni PSD-PNL după ce un secretar de stat a lansat mai multe acuzații la adresa fostului ministru al Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputata PNL Cristina Trăilă a sărit în apărarea colegei sale de partid, după ce un secretar de stat al PSD a lansat mai multe acuzații la adresa fostului ministru al Muncii, Raluca Turcan. 

FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

„Egalitatea de șanse, principalul motor al unei democrații funcționale și moderne, se bazează, în primul rând, pe respect reciproc! Într-o perioadă în care luptăm pentru implementarea acestei egalități între femei și bărbați, despre asa-zisa “normalitate” din societate, astfel de mesaje la adresa femeilor sunt exact opusul respectului reciproc de care avem nevoie, cu atât mai mult cu cât ele vin din partea unor înalți demnitari din cadrul aparatului Guvernului”, a scris Raluca Trăilă într-o postare pe Facebook, acuzându-l pe colegul său de coaliție că „a publicat o postare cel putin meschină pe Facebook”. 

Deputata a mai catalogat acuzațiile lansate de secretar de stat drept „o postare lipsită de argumente și care abundă în misoginism”.

>>„Domnule” Vasilcoiu, cred există câteva reguli de bun simț pe care orice bărbat , orice om in general, ar trebui să le respecte, începând cu faptul că nu este deloc în spiritul bunelor maniere să te legi de vârsta unei femei! Înțeleg că vi s-a părut o jignire „inteligentă”, că această așa-zisă critică v-ar demonstra IQ-ul superior (sic!), însă remarcile cu privire la vârsta unei femei sunt de prost-gust, iar acest lucru îl înveți în „cei 7 ani de acasă”! Iar dacă tot ați invocat tupeul și ipocrizia, vă sugerez să vă uitați mai atent în acea oglindă despre care faceți vorbire! Poate veți realiza astfel că un atac meschin la adresa unei femei, unei colege de coaliție, lipsit în totalitate de argumente și care conține remarci cu iz de misoginism, este întocmai definiția tupeului și a ipocriziei<<.

Reacția deputatei PNL vine ca urmare a mai multor acuzații lansate de secretarul de stat Cristian Vasilcoiu, după ce fostul ministru, Raluca Turcan, a susținut că varianta pe care a propus-o pentru reforma pensiilor speciale nu includea pensiile din sistemul de apărare și ordine publică. 

 >>Ați scris iarăși de proiectul de lege privind pensiile speciale, deși Dvs. sunteți cea care l-a asumat în PNRR, inclusiv partea despre pensiile militare! Doamna Turcan, eu știu că ați uitat, în direct la tv, câți ani aveți, știu că, tot public, ați declarat că vă “treziți moartă”, știu că la Ministerul Muncii singura Dvs. activitate era banda de alergat, dar, doamnă, asemenea tupeu și ipocrizie nu am întâlnit în viața mea: să bagi pensiile militare în PNRR, să semnezi pentru asta, apoi să susții în presă că nu au ce căuta acolo! Doamna Turcan, serios, Dvs. v-ați măsurat vreodată discursul public?’ Nu mai zic de IQ<<, a scris social-democratul pe Facebook. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite