Sondaj. PNL ia fața AUR, PSD mai pierde un procent. Supriză privind ce partide ar prinde locuri în Parlament

0
Publicat:

Ultimul sondaj al CURS arată o intenție de vot de 31% pentru PSD, în timp ce liberalii au reușit din nou să ia fața AUR, intenția de vot fiind de 19%. Datele arată și procente-supriză la unele formațiuni.

PNL se menține la 19%, însă ia fața AUR, care a scăzut FOTO Inquam Photos
PNL se menține la 19%, însă ia fața AUR, care a scăzut FOTO Inquam Photos

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, nu mai puțin de cinci formațiuni politice ar prinde mandate în Parlamentul României, iar alte trei ar fi la limită, potrivit ultimului sondaj CURS, cu date culese între 12 și 22 septembrie. 

Primul partid ca intenție de vot este PSD, cu 31%. Față de ultimul sondaj CURS, care a fost la comanda social-democraților, realizat la final de august, PSD a pierdut un procent.

Pe locul al doilea este PNL, cu 19%. Și în sondajul precedent liberalii aveau același procent. În schimb, Alianța pentru Unirea Românilor a ajuns la 18%, după ce la precedentul sondaj avea 19%. 

Uniunea Salvați România are o intenție de vot de 11%, mai puțin cu un procent față de ultimul studiu. Parlamentul ar mai fi prins doar de Partidul SOS al Dianei Șoșoacă, formațiune care se bucură de o intenție de vot de 5%. 

Cu 4% sunt cotate UDMR, PMP și Partidul Umanist Social-Libera (formațiune controlată de Dan Voiculescu). Singurul partid care mai e menționat ca intenție de vot e Pro România, cu 2%.

Metodologia

Volumul eșantionului: 1008 respondenți (votanți în vârstă de 18 ani și peste). Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3.1% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților.

CURS deținut de Iosif Buble, soț al deputatei Diana Tușa din PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite