Șeful PSD vrea creșterea investițiilor de la 7% la 10%: Să încercăm să ridicăm ștacheta cât mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Camerei Deputaților, șeful PSD Marcel Ciolacu a afirmat într-o conferință de presă că anul viitor Executivul pe care îl va conduce își va propune creșterea investițiilor de la 7% la 10%. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Ne uităm la economia Statelor Unite cât de dinamică este, dar se bazează aproape 38-40% pe servicii publice și servicii în domeniul privat, făcând față la orice fel de crize, revenindu-și foarte repede. Trebuie schimbată un pic paradigma. O să ne propunem, totuși, dacă anul acesta avem 7% din PIB pe investiții, să mergem în jur de 10% și să încercăm să ridicăm ștacheta cât mai mult”, a afirmat șeful  PSD. 

Potrivit șefului PSD, „prioritatea unu rămân fondurile europene”.

„Este exercițiul financiar trecut, să vedem cum îl închidem. Cred că o să îl închidem cu absorbție de peste 90%, dar să vedem fazările pe următorul exercițiu financiar, ce prindem pe anumite proiecte și programe pe care nu le-am închis, rămâne PNRR, nu neapărat componenta financiară a PNRR, cât componenta de reformă, pentru că e ultimul tren pentru a importa reformele din Europa și pentru a le implementa în România”, a mai afirmat șeful PSD, susținând că „mai puțin contează dacă din împrumuturi nu avem o absorbție de câteva miliarde, cât să ne îndeplinim toate reformele”, deși speră să fie îndeplinite ambele, implementarea reformelor și realizarea absorbției.

Ciolacu anunță o Revoluţie a Start-up-urilor în iunie

Președintele Camerei Deputațiloe, șeful PSD Marcel Ciolacu, a anunțat în cadrul unui eveniment că liderii guvernamentali pregătesc în luna iunie „o Revoluţie a Start-up-urilor”, pengru construcția unui întreg ecosistem în care tinerii antreprenori şi noile tehnologii să producă un uriaş salt, propunând ca de acum încolo să fie făcute investiţii anuale de 10% din PIB.

 Marcel Ciolacu a subliniat atunci și că investițiile publice „înseamnă nu doar investiții de stat în infrastructură, dar și cele făcute în oameni, în companiile românești, în capitalul uman al României, în oameni tineri și în ideile de afaceri pe care le aveți sau încolțesc”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite