Sebastian Ghiţă: „Roşca Stănescu vorbeşte pentru a-şi acoperi fapte penale mai vechi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghiţă i-a dat replica senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu FOTO Adevărul
Sebastian Ghiţă i-a dat replica senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu FOTO Adevărul

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă i-a răspuns senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu, care l-a acuzat că ar coordona campania de denigrare a PNL din postura de „ofiţer acoperit” al serviciilor de informaţii, că „vorbeşte doar pentru a-şi acoperi faptele penale mai vechi”.

Ghiţă, care este secretar al Comisiei parlamentare de control al SRI a apreciat că atacul lui Roşca Stănescu împotriva serviciilor este „de factură sovietică”.

Într-o declaraţie transmisă realizatorului Aktualitatea de la B1, patronul RTV l-a caracterizat pe Roşca Stănescu drept „un om duplicitar care foloseşte metode securiste”.

Sebastian Ghiţă a arătat că atacul senatorului liberal la adresa serviciilor s-a petrecut în aceeaşi săptămână în care „trustul lui Voiculescu ataca şi el serviciile de informaţii ale României” şi în aceeaşi perioadă în care „fostul ofiţer al securităţii Ioan Nicolae, cunoscut colaborator al firmelor de gaze din Rusia, ataca în emisiuni plătite eforturile României în domeniul exploatării gazelor de şist şi acuza SRI şi SIE”.

Patronul RTV a subliniat că „niciun serviciu de informaţii care a implementat în funcţionarea sa valorile democratice şi ale cărui metode de lucru sunt validate prin mecanismele de cooperare şi verificare nu îşi permite să accepte infiltrări în cadrul comisiei parlamentare de verificare”.

În opinia lui Ghiţă, „Sorin Roşca Stănescu vorbeşte pentru a-şi acoperi fapte şi istorii penale mai vechi”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite