Se împart taberele în PDL: Udrea şi Anastase îl susţin pe Boc, iar Berceanu pe Blaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga, rivalul din partid al Elenei Udrea
Vasile Blaga, rivalul din partid al Elenei Udrea

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, au semnat pentru susţinerea candidaturii lui Emil Boc la un nou mandat de preşedinte al PDL.

"Am ajuns acasă. A fost o zi lungă. Am semnat în această seară (duminică seară - n.r.) pentru susţinerea candidaturii lui Emil Boc la preşedinţia PDL", a scris Udrea pe Twitter.

"Am găsit candidatul pentru preşedinţia PDL care corespunde cerinţelor mele. Un candidat care a fost ales într-o funcţie publică prin vot direct, care nu a fost niciodată bănuit de corupţie şi care este dispus să lupte pentru partid. În această seară am semnat pentru susţinerea candidaturii la preşedinţia PDL a lui Emil Boc. Oricât m-am străduit, nu am fost prima, mulţi colegi semnaseră înaintea mea", a scris Udrea şi pe Facebook.

Întrebată înainte de şedinţa BPN al PDL dacă a semnat moţiunea de susţinere a lui Emil Boc, Roberta Anastase a răspuns afirmativ.

"Da, am semnat. Am fost lângă Emil Boc tot anul trecut, şi în cele mai grele momente, în care şi-a asumat măsurile necesare pentru România. Nu pot să fiu în altă parte", a precizat Roberta Anastase.

Totodată, prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, înaintea şedinţei BPN de luni, că întotdeauna a spus că, dacă Emil Boc va candida pentru un nou mandat la şefia partidului, îl va susţine, iar ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a precizat şi el că va fi pe platforma premierului.

Întrebat de Mediafax pe cine susţine la alegerile pentru şefia partidului, preşedintele PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, a declarat că îl sprijină pe Vasile Blaga, afirmând, totodată, că pe el nu îl "preocupă" o funcţie în structura de conducere a formaţiunii.

Şi preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, şi-a manifestat susţinerea pentru pentru Vasile Blaga în cursa pentru preşedinţia PDL, spunând că "partidul are nevoie de o mână forte", iar Blaga "e un om de cuvânt, apreciat foarte mult şi în partid, dar şi în afara" acestuia.

Preşedintele PDL, Emil Boc, şi secretarul general al PDL, Vasile Blaga, întrebaţi de ziarişti despre propriile candidaturi la şefia partidului, au dat acelaşi răspuns: "Toate la timpul lor".

Şefii filialelor judeţene ale PDL s-au întâlnit duminică cu preşedintele Traian Băsescu, la Vila Lac 1. Temele principale de discuţie au fost viitorul PDL în contextul alegerilor interne şi modificarea Constituţiei. În cadrul întâlnirii, Emil Boc şi Vasile Blaga şi-au anunţat candidatura la şefia PDL. Vezi aici detalii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite