Scandalul „Caviargate“. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei cere suspendarea lui Cezar Preda pentru posibile fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat joi o rezoluţie în care se solicită suspendarea activităţii în acest organism în cazul a cinci membri care fac obiectul unei investigaţii pentru posibile „activităţi de corupţie“, printre care şi liberalul Cezar Preda, informează agenţia EFE. Rezoluţia a fost aprobată cu 123 de voturi „pentru“ şi nouă „împotrivă“.

Continuă scandalul european numit „CaviarGate" în care oficiali europeni din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) sunt acuzaţi de corupţie şi de sprijinirea Azerbaidjului în schimbul primirii de beneficii. Principalul protagonist al scandalului este spaniolul Pedro Agramunt (membru al Partidului Popular), fost preşedinte al APCE, care anul trecut în octombrie a fost nevoit să demisioneze din acest post în urma unui alt scandal declanşat de o călătorie controversată pe care a efectuat-o în Siria, unde s-a întâlnit cu preşedintele Bashar al-Assad.

Ceilalţi patru parlamentari vizaţi de rezoluţie sunt Jordi Xucla, tot un spaniol, românul Cezar Preda (PPE), austriacul Stefan Schennach (socialist) şi politicianul conservator azer Samad Seydov.

Aceştia sunt acuzaţi că au fost cumpăraţi de  de autorităţile din Azerbaidjan în schimbul votului lor, în ianuarie 2013, împotriva unui raport care denunţa situaţia deţinuţilor politici din această fostă republică sovietică. Unora dintre aleşi li s-ar fi oferit caviar, covoare sau nopţi la hoteluri de lux din Baku.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite