Scandal la audierile miniştrilor din Guvernul Cîţu. Ce şi-au reproşat Alexe şi Zamfir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Audierea lui Costel Alexe, propunerea PNL pentru Ministerul Mediului, a fost una tensionată, între liberal şi senatorul PSD Daniel Zamfir fiind mai multe schimburi de replici pe tema poluării din Capitală.

Ministrul propus pentru Mediu a dat detaşii despre scandalul generat de tonele de deşeuri aduse din Marea Britanie în România. 

„În mod normal ajung fie pe gropile de gunoi din România, fie pe câmpuri sau îngropate în locuri în care ar trebui să avem vegetaţie sau păduri. 20 de containere descoperite, a câte 20 de tone fiecare. Reţeta era simplă, pleca din Marea Britanie unde eliminarea unei tone de deşeuri costă nu mai puţin de 400 de lire, în România după cum bine ştiţi oscilează între 30 şi 40. Astăzi avem percheziţii ale Gărzii Naţionale de Mediu, Poliţie, în locaţii din Constanţa şi din Bucureşti şi Ilfov. Plecau din Anglia, destinaţia era Afumaţi. Ce nu putea fi folosit, ajungeau pe gropile de gunoi. (…)   Eu sper că Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor împreună cu legislativul, Camera Deputaţilor şi Senatului să transmitem tuturor semnalul că România nu este groapa de gunoi a Europei”, a declarat Alexe. 

Auzind de menţionarea Bucureştiului, Daniel Zamfir a sărit în apărarea Gabrielei Firea, deşi nu fusese menţionat numele ei. „Sunteţi mâhnit că nu îşi fac treaba comisarii de mediu, că intră deşeuri periculoase in Portul Constanţa. Primăria Bucureşti nu poate controla şi Garda de Coastă, nici comisarii de mediu”, a declarat Zamfir. Mai mult, senatorul PSD a cerut încetarea manipulării pe tema poluării, fiind subliniat faptul că nu din cauza lui Firea sunt probleme cu poluarea. 

Replica lui Alexe a fost scurtă: „În 2012, când am intrat în Parlament, Daniel Zamfir părea un politician care promitea mult. (…) Sper din tot sufletul să nu se priceapă domnul Zamfir şi la economie aşa cum se pricepe la mediu”, a afirmat Alexe. 

Până la urmă, Costel Alexe a primit aviz pozitiv, 19 aleşi votând „pentru” propunerea PNL, iar 18 „împotrivă”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite