România rămâne fără comisar european interimar. Dăncilă i-a retras sprijinul lui Paşcu pentru această funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Mircea Paşcu a anunţat, miercuri pe Facebook, că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, l-a informat că a fost instruit să îşi retragă candidatura la postul de comisar european interimar al României. Decizia retragerii a fost a premierului Viorica Dăncilă.

„Ultima oră: am fost informat de na Ambasador pe lângă UE, Luminiţa Odobescu, ca a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau nota şi ma conformez, aşa cum am anunţat, hotărârii luate de doamna Viorica Vasilica Dăncilă! Voi reveni ...”, a scris Ioan Mircea Paşcu, miercuri, pe Facebook.

Anterior, preşedintele Comisiei CONT Monica Hohlmeier i-a transmis o scrisoare preşedintelui PE David Sassoli în care îi transmite că nu ar trebui să accepte numirea celor doi comisari interimari, printre care şi Ioan Mircea Paşcu. Ea invocă faptul că ar fi costuri de 2 milioane euro pentru ambii comisari.

Şi liderul grupului PPE în Parlamentul European Manfred Weber a solicitat Guvernului României să urmeze exemplul Executivului estonian şi să nu mai propună comisar european interimar, pentru restul de mandat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite