Reacţia UDMR după atacul lui Iohannis: O declaraţie nedemnă, cu un mesaj tipic PRM-ist. Instigă împotriva maghiarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul UDMR Kelemen Hunor asociază afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit căreia PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor, cu mesajele naţionaliste marca Vadim Tudor. Preşedintele UDMR aşteaptă scuze de la Iohannis.

”Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declaraţie nedemnă pentru un preşedinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent şi periculos: ungurii ne iau Ardealul. Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precendent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan şi se instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs şi orice fel de instigare. Preşedintele trebuie să-şi ceară scuze pentru acest derapaj periculos”, a reacţionat Kelemen Hunor. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este incredibil ce se întâmplă în Parlament. Şeful statului a acuzat PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o largă autonomieŢinutului Secuiesc. ”Marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”, a spus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite