Reacția liderului PSD la rezoluția Parlamentului Olandei: Nu voi accepta o jignire faţă de România şi români

0
Publicat:

Liderul PSD este de părere că rezoluția adoptată de parlamentul olandez împotriva aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen este o acțiune „din interes politic”. Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că România nu poate tolera o asemenea jignire fără niciun „motiv sustenabil”. 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu.
Ciolacu susține că rezoluția adoptată de parlamentul olandez este o acțiune „din interes politic”.

„Eu nu voi accepta ca niciun stat european să stea în calea progresului României, mai ales într-un moment în care România și noi românii ne-am făcut datoria până la capăt și într-un mod exemplar și față de criza energetică și față de război și față de gestionarea întregii situații din Ucraina ca un stat european. Cu toate că îndeplinim toate cerințele tehnice de a intra în spațiul Schenghen cineva dintr-un interes politic să se opună intrării României, această nedreptate nu trebuie să se întâmple din nou”, a afirmat președintele PSD, la Târgu-Jiu. 

Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu a mai adăugat că nu poate accepta o asemenea jignire, făcând aluzie la rezoluția adoptată de parlamentul olandez împotriva aderării României la spațiul Schengen. 

Eu nu voi accepta şi nu cred că vreun român poate să accepte, până la urmă, o jignire faţă de România şi români, fără niciun motiv sustenabil”. 

Afirmația șefului PSD vine în momentul în care parlamentul olandez a adoptat, joi, o rezoluţie care prevede că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite