Reacţia ALDE după anunţul lui Rareş Bogdan privind organizarea alegerilor anticipate în aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ALDE schimbă majoritatea în Parlament într-un moment crucial  FOTO Mediafax
ALDE schimbă majoritatea în Parlament într-un moment crucial  FOTO Mediafax

ALDE precizează, după anunţul prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan privind organizarea alegerilor anticipate în luna aprilie, că nu intră în asemenea aventuri politice doar pentru ca un partid să-şi mai mărească cu câteva procente zestrea electorală.

”Le reamintim celor din partidul de guvernământ că au primit votul nostru la învestire ca să guverneze şi nu ca să introducă teme parazitare în societate. Declaraţiile prim-vicepreşedintelui PNL cu privire la iminenţa alegerilor anticipate nu fac decât să creeze nervozitate în societate şi îngrijorare în mediul de afaceri. Atunci când era în opoziţie, PNL vorbea despre nevoia de predictibilitate în mediul de afaceri. Ce s-a schimbat în mai puţin de o lună şi jumătate?”, transmite ALDE.

În opinia ALDE, ”asemenea declaraţii nu fac decât să determine companiile prezente în România să-şi amâne investiţiile şi planurile de dezvoltare”.

ALDE anunţă că nu intră în asemenea aventuri politice doar pentru ca un partid să-şi mai mărească cu câteva procente zestrea electorală.

”Nu ne asociem unui asemenea plan care e clar că va împinge România într-o perioadă de instabilitate politică din care românii nu au nimic de câştigat. Dacă prim-vicepreşedintele partidului de guvernământ vrea să compenseze lipsa de experienţă prin acţiuni teribiliste şi instaurare de haos, sperând că pescuitul în ape tulburi e o soluţie, noi nu intrăm în asemenea joc”, anunţă reprezentanţii ALDE.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan a declarat luni că alegeri anticipate vor avea loc cel târziu în luna aprilie şi că PNL are negocieri cu partidele parlamentarepoe această temă, fiind necesare  încă 24 de voturi pentru a susţine un astfel de demers.

"Noi vom folosi toate mijloacele constituţionale pentru a genera alegeri anticipate. Este obligaţia noastră. Este o cerinţă a alegătorilor noştri. Acest demers este susţinut de USR, UDMR şi PMP. Ne aşteptăm ca cei care au sprijinit investirea Guvernului Orban, din 23 de parlamentari ALDE, să susţină demersul nostru. (...) Este normal să ne dorim o majoritate formată din două sau trei forţe politice, din care vioara întâi să fie PNL şi un Guvern condus de Ludovic Orban. Veţi vedea că avem toţi paşii pregătiţi. Lunile februarie, martie vor fi extrem de interesante. Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate", a declarat Rareş Bogdan, la Digi24.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, la RFI , că, personal, susţine organizarea alegerilor parlamentare anticipate înainte de cele locale de anul viitor. "Eu am vorbit cu domnul Ludovic Orban acum câteva zile, înainte de a închide sesiunea parlamentară, şi i-am spus că, din punctul meu de vedere, organizarea alegerilor anticipate se poate face înainte de locale, cu două săptămâni, cu trei săptămâni, cu o săptămână, în funcţie de calendar şi eu susţin organizarea alegerilor anticipate, din mai multe motive", a afirmat liderul UDMR.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite