Război politic pe tăiatul panglicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Berceanu susţine că Anca Boagiu nu face altceva decât să inaugureze  proiectele începute de el. Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a atacat-o pe actuala deţinătoare a portofoliului, Anca Boagiu, acuzând-o că taie panglici la proiectele pregătite de el.

Berceanu  este deranjat de faptul că nu a fost invitat la inaugurarea unor proiecte începute de el. Mai mult, el susţine că angajaţii de la Transporturi nici măcar nu mai au voie să discute cu el. „Din minister nu te poate chema nimeni, căci dacă vorbeşte cineva din minister cu mine îl dă afară. Fiecare după fire, după port", şi-a reclamat Berceanu colega de partid. „Pentru lucrurile la care am fost acolo, nu neapărat să mă cheme, dar cred că se putea spune că lucrarea a fost începută în anul cutare şi s-a construit cutare", a adăugat  Berceanu.

De ce s-a supărat Berceanu

El o acuză pe Anca Boagiu că  nu a realizat  niciun proiect cu fonduri europene. „Ceea ce este la nivel public despre fondurile europene este una, iar ceea ce este în realitate este alta. Până una-alta, doamna Boagiu nu a făcut niciun proiect de-al ei. Ea a făcut licitaţii la proiectele pregătite de mine", a comentat  Berceanu. Boagiu şi Berceanu sunt în tabere opuse din PDL: prima l-a susţinut la Convenţia Naţională pe Emil Boc, cel de-al doilea - pe Vasile Blaga.

Boagiu a inaugurat vineri,  împreună cu premierul Emil Boc,  două noi staţii de metrou de pe magistrala 4. Proiectul început în anul 1989 a fost reluat de fostul ministru Radu Berceanu. Noua linie între staţiile Jiului şi Parc Bazilescu are o lungime de 2,6 kilometri şi a costat 72,5 milioane euro fără TVA. Unul dintre proiectele începute de Radu Berceanu în septembrie 2009, şi inaugurate de Anca Boagiu, a fost faza a treia de dezvoltare şi modernizare a Aeroportului Otopeni. Boagiu a tăiat panglica noului terminal care a triplat suprafaţa celui existent până atunci, în urma unor investiţii de 60 de milioane de euro. Un alt proiect iniţiat de Berceanu care va fi inaugurat de Anca Boagiu este centura ocolitoare a oraşului Arad şi autostrada Arad Timişoara.

"Din minister nu te poate chema nimeni, căci dacă vorbeşte cineva din minister cu mine îl dă afară. Fiecare după fire, după port.''
Radu Berceanu fost ministru al Transporturilor

Boc, propus pentru „Foarfeca de diamant"

Şi premierul Emil Boc (foto - centru) este criticat pentru că inagurează proiecte iniţiate de alţii, şi anume de guvernul liberal condus de Călin Popescu Tăriceanu. Din acest motiv, deputatul PNL Horea Uioreanu a propus  ca lui Emil Boc să-i fie acordată distincţia „Foarfeca de diamant", deoarece este campion la tăierea de panglici. „După ce a terminat cu bugetarii, prim-ministrul a trecut la tăieri de panglici.

Numărul inaugurărilor la care a participat şi cel al panglicilor tăiate de acesta l-ar face invidios până şi pe Nicoale Ceauşescu" este argumentul lui Uioreanu. Emil Boc, aflat, ieri,  la inaugurarea centurii de nord a municipiului Cluj-Napoca, nu a ratat ocazia de a răspunde acuzaţiilor venite dinspre PNL. "Pe vremea liberalilor, când au avut cea mai mare creştere economică a ţării, au ruginit foarfecele pentru că nu au avut ce să taie şi au rămas ridicoli în istorie cu cinci kilometri de autostradă inauguraţi. Normal că pe vremea lor foarfecele au rămas în sertare şi erau ruginite", a replicat Boc.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite