Război în Ucraina. Ambasadorul României în SUA: Am adunat peste 100.000 de dolari pentru refugiaţii ucraineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Muraru, ambasador al României în Statele Unite FOTO Inquam Photos / George Călin
Andrei Muraru, ambasador al României în Statele Unite FOTO Inquam Photos / George Călin

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, anunţă că prin campania de strângere de fonduri iniţiată de misiunea diplomatică au fost strânşi 100.000 de dolari pentru refugiaţii ucraineni.

„Am adunat în câteva zile peste 100.000 de dolari pentru refugiaţii ucraineni. Sprijinul pe care l-am primit de la români şi americani este uimitor! Vă mulţumesc din suflet!", a scris Andrei Muraru, miercuri, pe Facebook.

Diplomatul arată că următoarea ţintă a campaniei de strângere de fonduri pentru refugiaţii ucraineni este de 200.000 de dolari. Ambasadorul precizează că fondurile vor fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, îmbrăcăminte, medicamente şi articole de igienă şi pentru a oferi adăpost, încălzire şi echipamente necesare, precum şi sprijin psihologic, educaţional şi de azil refugiaţilor ucraineni.

Pe 25 ianuarie, ambasadorul României în SUA a anunţat iniţierea campaniei umanitare pentru refugiaţii ucraineni care ajung în România.

„Ambasada României în Statele Unite organizează, împreună cu RUF - Romanian United Fund, o strângere de fonduri pentru cei care au plecat din calea artileriei şi a tancurilor ruseşti", a scris la acea dată Andrei Muraru, fost consilier al preşedintelui Klaus Iohannis

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite