Raluca Prună, despre apelul PSD la patriotism în cazul Plumb: Pe Kovesi, Dăncilă şi România ei au faultat-o. Adormise mândria de român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună a criticat apelul la Patriotism lansat ieri atât de preşedintele PSD Viorica Dăncilă cât şi de secretarul general al partidului, Mihai Fifor, care spuneau că parlamentarii şi europarlamentarii români ar trebui să o susţină candidatura Rovanei Plumb la funcţia de comisar european. Prună aminteşte că atunci când Laura Codruţa Kovesi a candidat pentru funcţia de procuror european „mândria de român adormise”.

Fostul ministru afirmă că premierul Viorica Dăncilă, deşi vorbeşte liber, conţinutul „tot prost a rămas”. Totodată, Pruna critică patriotismul „contorsianat a la PSD” vizavi de propunerea social-democraţilor pentru fucţia de comisar european, Rovana Plumb şi aminteşte că atunci când Laura Codruţa Kovesi a candidat pentru funcţia de procuror european „Dăncilă şi România ei au faultat-o”.

„Viorica Dăncila e tot mai sigură pe ea. Vorbeşte liber tot mai bine, fara agramatisme făţişe. Conţinutul tot prost a rămas. E conţinutul lui Dragnea, de al cărui nume PSD vrea să uite. Moştenirea Dragnea e programul de guvernare. Untouchable. Ca şi patriotismul acesta contorsionat, a la PSD, cu mândria de a fi român. Sugestia lui Dăncila ca toţi deputaţii români din EP (n.red.: Parlamentul European) ar trebui să susţin[ propunerea de comisar european făcută de un guvern PSD lamentabil după toate standardele e o astfel de contorsionare. Pe Kovesi care a ajuns în pole position pe merit, Dăncila şi România ei au faultat-o. Adormise mândria de român, atât de tare că România lui Dancila a făcut istorie faultând cu repetiţie, în Parlament şi în Consiliu, pe propriul cetăţean pe nume Kovesi”, a scris Raluca Prună pe Facebook.

Aceasta subliniază apoi că motivele invocate de PSD pentru susţinerea Rovanei Plumb nu sunt legate de competenţă sau încredere, ci doar pentur că „aşa vrea PSD care dă ora exactă a patriotismului”.

„De ce ar trebui susţinută Plumb acum? Că e desemnată de PSD? De încredere? Eficienţă? Competenţă? Îndeplineşte candidata Plumb criteriile din Tratat pentru o astfel de desemnare? Fleacuri. Trebuie susţinută că aşa vrea PSD care dă ora exactă a patriotismului de rit nou, în famiglie.

Astfel de susţinere explică mirajul în politica pe care PSD încă îl exercită: nu lasă pe nimeni pe drum, răsplăteşte serviciile. Ale fiecaruia, la timpul cuvenit”, a conchis Raluna Prună.

Viorica Dăncilă a anunţat, luni seară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD că s-a discutat şi despre nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european.

Solicit tuturor membrilor Parlamentului European, indiferent de culoarea politică, să susţină această candidatură pentru că este în interesul României. Dacă am văzut membri ai Parlamentului European în care s-au poziţionat împotriva propriei ţări, cred că mesajul de unitate trebuie să fie cel care trebuie avut în vedere în perioada următoare, având în prim-plan imaginea României şi modul cum ar fi perceput un deputat român, un deputat european român atunci când ar vota sau ar veni cu atacuri împotriva candidatului nostru la Comisia Europeană“, a declarat Viorica Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite