PSD dă liber la contracte cu dedicaţie în Primăria Capitalei. Contractele de servicii sociale de până în 800.000 de euro se vor atribui fără licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Capitalei  a aprobat realizarea unei proceduri simplificate pentru achizitiile publice de servicii sociale. Mai exact, contractele de până în 800.000 de euro nu vor fi publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), iar atribuirea contractelor se poate face în cinci zile. PNL şi USR au votat împotrivă.

„Prezenta Norma privind procedura simplificata proprie, numita in continuare «Norma interna» reglementeaza achizitiile de servicii sociale si alte servicii specifice, prevazute in Anexa nr. 2 din Legea nr. 98/2016, efectuate de catre Directile/Compartimentele de specialitate ale Primarie Municipiului Bucuresti care au prevederi bugetare in acest sens, a caror valoare estimata, fara TVA, este mai mare decat 132.519,00 lei si mai mica decat 3.334.050,00 lei ( 800.000 de euro)“, se arată în proiectul de hotărâre.

Aceasta norma se aplică  pentru 15 categorii mari de produse si servicii printre care: servicii sociale administrative, servicii de învăţământ, servicii de sănătate şi servicii culturale sau servicii hoteliere şi restaurant.
„Se incearcă evitarea SEAP, ceea ce ni se pare absolut flagrant în ceea ce priveşte cheltuirea banului public“, a declarat  Ana-Maria Ciceala, consilier general USR.

„Suma este foarte mare, site-ul Primariei stufos şi greu de descifrat iar tansparenţa nu poate fi asigurată în aceste conditii", a declarat şi  Ciprian Ciucu, consilier PNL, pentru HotNews.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite