PSD îi cere lui Niculae Bădălău să îşi depună demisia din funcția de vicepreședinte al Curţii de Conturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD i-a cerut fostului senator, Niculae Bădălău, să își depună demisia din funcția pe care o deține la Curtea de Conturi, după ce a fost reținut de DNA pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență

PSD i-a cerut fostului senator să demisioneze FOTO Arhivă
PSD i-a cerut fostului senator să demisioneze FOTO Arhivă

PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală și a dispus reținerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu își mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României”, a transmis formațiunea politică, argumentând că „prezența sa în această funcție ar afecta grav credibilitatea instituției”, iar „demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituții fundamentale a statului român”.

Niculae Bădălău, reținut de DNA

Niculae Bădălău a fost reținut pentru 24 de ore de DNA pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență. Fostul senator trebuie să se prezinte luni, la 12.00, la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

  DNA arată că fostul senator PSD „i-ar fi pretins unui primar de comună” să atribuie un contract unei societăți administrate de o rudă a acestuia „lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii”.  

 Bădălău „i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului” plus „un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obţină pentru aceeaşi firmă”. DNA arată că Niculae Bădălău i-ar promis primarului suma totală de 170.000 de euro.

Potrivit surselor „Adevărul”, primarul la care ar fi intervenit Niculae Bădălău este fostul deputat Dan Păsat. În prezent acesta este primarul comunei Bucșani din județul Giurgiu.

Reacția Curții de Conturi 

Curtea de Conturi a României a transmis printr-un comunicat de presă că membrii Curții de Conturi și auditorii publici externi sunt suspendați de drept din funcțiile lor atunci când aceștia sunt suspectați de vreo infracțiune.

Curtea de Conturi transmite că a „luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind măsurile dispuse de procurori cu privire la domnul Niculae Bădălău, consilier de conturi, vicepreședinte al Autorității de Audit“.

„Precizăm faptul că, potrivit articolului 54 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, republicată, cu modificările și completările ulterioare, „de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curții de Conturi și auditorii publici externi sunt suspendați de drept din funcțiile lor. În caz de condamnare definitivă, ei sunt demiși de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite