PSD anunţă că numărul angajaţilor din ministerele conduse de reprezentanţii formaţiunii a scăzut cu 997 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / Arhivă
Nicolae Ciucă, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / Arhivă

Social-democraţii au anunţat într-un comunicat de presă că a scăzut numărul total de angajaţi din ministerele conduse de reprezentanţii formaţiunii, cu 997 de persoane, de la 135.517 posturi ocupate la 134.520.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la numărul de angajări făcute în sistemul public, după intrarea PSD la guvernare, facem următoarea precizare: Conform datelor oficiale raportate de Ministerul Finanţelor Publice, în intervalul noiembrie 2021 – martie 2022, în ministerele conduse de reprezentanţii PSD, inclusiv aparatul Secretariatului General al Guvernului, numărul total de angajaţi a scăzut cu 997 de persoane, de la 135.517 posturi ocupate la 134.520”, au transmis social-democraţii într-un comunicat de presă. 

Anunţul social-democraţilor vine în contextul în care „în doar o săptămână de când Guvernul Ciucă a anunţat că printre măsurile pe care le vor lua Executivul şi Coaliţia, este inclusiv suspendarea angajărilor la stat, mai multe ministere şi Parlamentul, controlat de majoritatea PSD-PNL-UDMR, par să meargă pe contrasens.

Coaliţia a aprobat reorganizarea Ministerului Investiţilor şi Proiectelor Europene, fiind create peste 500 de posturi, demersul de la acest minister fiind însă printre singurele cu justificare reală, fiind multă muncă pe componenta de PNRR, coordonată de acest minister. 

Însă şi la MIPE, politicienii nu s-au abţinut şi au mai înfiinţat inclusiv funcţii de conducere, adică încă trei funcţii de secretar de stat, deşi existau deja cinci, încă două poziţii de subsecretari de stat şi încă doi secretari general-adjuncţi. În total, vor fi nu mai puţin de 11 demnitari şi cinci înalţi funcţionari publici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite