Programul de Guvernare 2014-2016: USL dispare oficial din document, UDMR nu este inclus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul de Guvernare actualizat a fost publicat, astăzi, pe site-ul oficial al Executivului. Din document a fost eliminată denumirea defunctei Uniuni Social Liberale.  Prevederile referitoare la minorităţi şi solicitările UDMR nu au fost incluse în actualul program.

Programul de Guvernare 2014-2016, care a fost aprobat în şedinţa de Guvern, a fost actualizat şi s-au eliminat revizuirea Constituţiei, armonizarea legislaţiei electorale, dar şi orice referire la alianţa USL.

În vechiul program, adoptat în 2012, se arăta că “revizuirea Constituţiei este un demers ce nu poate fi amânat” şi se preciza că Legea fundamentală “ar trebui să clarifice atribuţiile şi raporturile dintre principalele autorităţi publice”.

De asemenea, a fost eliminată referirea la Codul electoral, care ar fi urmat să asigure “abordarea consensuală la nivelul clasei politice” şi armonizarea legislaţiei electorale.

O altă modificare vizează termenul impus de fosta coaliţie de guvernare pentru îndeplinirea obiectivelor enunţate în program. “Acest program este creat pentru o construcţie pe minim patru ani, o construcţie puternică, progresistă, de viitor, bazată pe valorile libertăţii, corectitudinii, dreptăţii şi responsabilităţii”, se arăta în Programul din 2012.

În documentul adoptat recent, a fost eliminată orice referire la durata construcţiei politice.

De asemenea, lipseşte orice referire la compoziţia politică a Guvernului, iar prevederile referitoare la minorităţi au rămas nemodificate.

Citeşte şi:

Noul program al Guvernului: Lărgirea bazei de impozitare, impozit diferenţiat, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale şi scăderea TVA la 19% dacă este posibil

Lărgirea bazei de impozitare, o cotă redusă de TVA la produsele agroalimentare de bază cu condiţia asigurării spaţiului fiscal necesar, revenirea la TVA de 19% şi reducerea CAS cu 5 puncte la angajator în măsura în care cadrul fiscal-bugetar va permite sunt prevederile din noul program al Guvernului.

Guvernul vrea să înfiinţeze o nouă structură de administrare a proprietăţii private a statului

Guvernul vrea să înfiinţeze o nouă structură de administrare a proprietăţii private a statului, pentru a putea elabora cadrul legislativ necesar deblocării economiei şi soluţionării problemei arieratelor, potrivit programului de guvernare.

Guvernul vrea să acorde facilităţi firmelor care angajează pe minimum doi ani tineri cu vârsta sub 25 de ani sau persoane cu vârsta peste 45 de ani

Statul va suporta pe un an contribuţiile sociale aferente datorate de firme care angajează pe minimum 2 ani tineri cu vârstă sub 25 ani şi pesrsoane cu vârsta peste 45 ani, va acoperi costul unui stagiu de specializare pentru tinerii romi şi va condiţiona indemnizaţia de şomaj de prezenţa la un program de consiliere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite