Prima şedinţă a PSD cu Liviu Dragnea la butoane. Teodorovici, chemat să prezinte rectificarea bugetară mai întâi în partid. Ponta a venit fără cârje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PSD s-a reunit astăzi pentru prima dată după ce Liviu Dragnea a fost ales preşedinte interimar al partidului. La şedinţa BPN a venit şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, care a prezentat proiectul de rectificare bugetară. De asemenea, la întrunirea conducerii PSD au sosit premierul Victor Ponta, fără cârje, şi vicepremierul Gabriel Oprea.

UPDATE Şeful interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, în conferinţa de presă de la finalul şedinţei BPN, că rectificarea bugetară nu presupune tăierea fondurilor vreunui minister şi a răspuns invitaţiei PNL la consultări pe tema Codului fiscal.

“PSD nu respinge niciun fel de discuţii cu partenerii politici dacă au în vedere lucruri bune pentru cetăţeni. Nu ştiu dacă PNL vrea acest lucru”, a declarat Dragnea, evaziv, la finalul şedinţei BPN.

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, la începutul şedinţei BPN al PSD în care premierul şi ministrul Finanţelor prezintă rectificarea bugetară, că a văzut o oarecare nervozitate. "Vom avea subiecte importante, rectificarea bugetară. Am văzut o oarecare stare de nervozitate că în cadrul BPN al PSD, primul ministru, ministrul Finanţelor prezintă rectificarea. Ceea ce am convenit cu Victor Ponta este o stare de normalitate. PSD sprijină acţiunile Guvernului şi pentru asta este bine să fie informat, pentru că ordonanţa de rectificare este un act normativ care contribuie la dezvoltarea economică a acestei ţări, prin urmare este important ca PSD să fie informat şi în teritoriu, este firesc, este vorba de rectificare pozitivă, sunt mai mulţi bani care trebuie alocaţi pentru continuarea proiectelor de investiţii", a spus Dragnea.

Despre rectificarea bugetară a vorbit şi Victor Ponta. "Ideea e următoarea, ca să înţeleagă toată lumea, că e cu cifre şi nimeni nu le înţelege. Conform legii bugetului de stat, aprobat de Parlamentul României, în consultare cu instituţiile internaţionale, pe primele 6 luni, România trebuia să aibă un deficit de 13 miliarde de lei, adică să cheltuiască mai mult decât să încaseze. Pe primele 6 luni, România are un plus de 4 miliarde de lei, deci nu a cheltuit mai mult decât a încasat, ci a încasat mai mult decât a cheltuit. Asta înseamnă că putem să dăm toţi banii pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, care nu era prevăzută în buget, pentru celelate legi care, de asemnea, nu era prevăzut în buget, şi mă refer la diplomaţi, grefieri, personalul nedidactic şi tot rămânem cu bani. (...)Asta trenbuie să înţeleagă oamenii", a spus Ponta, înainte de şedinţa BPN al PSD.

Ponta, fără cârje

Premierul Victor Ponta a apărut luni, la şedinţa BPN al PSD, fără să se sprijine pe cârje. "Mi s-a luat o greutate de pe umeri. De acum pot să merg mai uşor", a spus Ponta, întrebat de ziarişti în legătură cu faptul că nu mai merge în cârje. El nu a vrut să ofere explicaţii în legătură cu starea sa de sănătate şi cu posibila plecare în Turcia, pe motiv că nu are legătură cu PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite