Premierul Victor Ponta: „Orice amendament bun la buget va fi adoptat, dar nu putem înmulţi banii ca în minunile biblice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta va prezenta bugetul pe 2013 şi parlamentarilor din Opoziţie FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta va prezenta bugetul pe 2013 şi parlamentarilor din Opoziţie FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că va prezenta proiectul de buget şi grupurilor parlamentare ale partidelor din opoziţie, respectiv UDMR şi PPDD, el arătând că o astfel de discuţie este un pas spre normalitate politică, deşi nu se aşteaptă la susţinere din partea lor pentru Legea bugetului de stat pe 2013.

UPDATE 16.06 Premierul Victor Ponta a declarat, în urma discuţiei cu grupurile UDMR, că le-a spus acestora că este deschis oricărei sugestii la Legea bugetului, atâta timp cât este o idee bună. De asemenea, Ponta a subliniat că orice amendament pentru a fi aprobat trebuie să conţină modificarea bugtară astfel încât să reiasă de unde ar veni banii pentru modificare.

 „Dacă am putea să înmulţim banii de la bugetul de stat ca în minunile biblice ar fi foarte bine, dar de la Isus încoace nu mai avem această opţiune, aşa că orice amendament trebuie să prevadă de unde se iau respectivii bani”, a explicat Ponta.

Încă de la începutul guvernării, prim-ministrul Ponta a cultivat relaţia cu UDMR, acesta dorind să îi coopteze şi în coaliţia de guvernare. Celelate două partide ale USL s-au opus, însă, acestei cooptări, mai ales că Uniunea are o majoritate lejeră în noul Parlament. Astfel se explică, însă, de ce grupul parlamentarilor UDMR, deşi în Opoziţie, au acceptat discuţie cu premierul pe tema bugetului de stat pe 2013, la fel şi declaraţia premierului care a arătat că nimeni nu va respinge un amendament dacă acesta este bun, numai pentru că provine de la parlamentarii Opoziţiei

După ce a prezentat proiectul de buget pe 2013 grupurilor reunite ale USL, prim-ministrul Victor Ponta a promis că va face aceeaşi prezentare şi grupului minorităţilor naţionale, cu care USL are un acord de colaborare, acesta făcând parte din majoritatea parlamentară, dar şi parlamentarilor UDMR şi PPDD.

„Acolo nu o să cer sau nu mă aştept la voturi (n.r în grupul UDMR sau PPDD), la susţinere pentru buget, dar e un pas spre normalitate. Aşa cred că trebuie făcut de acum încolo: toţi viitorii premieri în fiecare an să prezinte şi Opoziţiei, nu neapărat să ceară voturi. Dacă vor fi idei bune, le primim cu drag. Altfel, fiecare grup va folosi această ocazie să ne ceară să triplăm pensiile, să mărim bugetul. E normal”, a spus Ponta.

El a spus că nu va face o prezentare a bugetului şi grupului PDL, întrucât democrat-liberalii nu au răspuns disponibilităţii sale de a se întâlni cu ei.

„Eu am trimis în scris prin ministrul pentru relaţia cu Parlamentul disponibilitatea. Până în acest moment, nu au dorit să avem o asemenea întâlnire. E dreptul lor. Nu e nimic de reproşat aici, probabil îşi vor spune punctul de vedere în dezbaterile din plen”, a spus Ponta.

Victor Ponta va participa la întâlnirea grupului parlamentar al UDMR începând cu ora 14.00 pentru a prezenta Legea bugetului de stat pe 2013.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite