Ponta: Suspendarea lui Băsescu nu e prioritată, pentru că aşa e diplomatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat că afirmaţiile liderilor USL conform cărora suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu nu mai este o prioritate reflectă doar o "diplomaţie" şi că toţi liderii partidelor care formează Uniunea îşi doresc ca Antonescu să ajungă "cât mai repede" preşedinte.

Întrebat la Antena 3 de ce liderii USL spun că suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu nu mai este o prioritate, liderul PSD, premierul Victor Ponta a răspuns: "Pentru că aşa este diplomatic să spunem".

"Aveţi cel mai mic dubiu că şi Crin (Antonescu - n.r.), şi eu, şi Daniel (Constantin - n.r.) nu ne dorim cât mai repede să fie Crin Antonescu preşedinte al României? Nu cred că oamenii au un dubiu", a adăugat Ponta, precizând însă că Băsescu trebuie să încalce Constituţia pentru a fi suspendat.

Întrebat dacă şeful statului nu poate fi suspendat pentru că a încălcat în trecut Constituţia, premierul a arătat că la această problemă pot răspunde numai judecătorii Curţii Constituţionale.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat recent că subiectul suspendării lui Traian Băsescu nu este de actualitate, el apreciind însă că, în februarie 2013, când parlamentarii se vor reuni, şeful statului va fi suspendat "dacă nu i-o da Dumnezeu gândul cel bun până atunci".

La rândul său, premierul Ponta a afirmat că o eventuală suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu depinde chiar de modul în care acesta va alege să se comporte în calitate de şef al statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite