Ponta: Sunt hotărât să rămân în funcţia de premier, doresc să dialoghez cu Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că îşi exprimă dorinţa de dialog cu noul preşedinte ales, Klaus Iohannis, menţionând că nu va demisiona din funcţia de premier şi că vrea să continue actul de guvernare cu partenerii actuali, plus PLR.

Principalele declaraţii ale premierului:

Încă o dată îl felicit pe domnul Iohannis. Este un preşedinte legitim şi sunt convins că va face bine României. România a dovedit că este o democraţie consolidată, că putem acţiona cum am văzut în ţări civilizate: cine pierde îl felicită pe învingător. Îmi exprim dorinţa de dialog cu domnul Iohannis. Sunt sigur că domnia sa va dori să dialogăm.

România are nevoie de stabilitate şi de predictibilitate. Aşa cum noi respectăm votul dat ieri, românii au votat în 2012 pentru o coaliţie şi un guvern care a încercat să-şi facă datoria şi ne-o vom face. Cât timp am sprijin, voi rămâne în funcţia de prim-ministru.

Nu vreau să o luaţi ca o polemică, cred cu toată obiectivitatea că ACL încă nu are o echipă guvernamentlaă şi o echipă care să ne asigure stabilitate.

În Parlament putem să ne facem fiecare datoria. Intenţionez să continui actul de guvernare alături de PC, UNPR, UDMR, PLR şi să adoptăm bugetul.

E util sau poate inutil: s-a terminat campanie şi nu mărim taxe, nu schimbăm cota unică. 

Este evident că România are nevoie de o nouă legislaţie privind votul din diaspora. Ieri au votat aproape 400.000 de români. În 2009 au votat 143.000. Dacă va exista un acord cu ACL, vreau o comisie parlamentară şi la începutul lui 2015 să elaborăm legislaţia care să asigure participarea la vot a tuturor românilor.

Încerc să salvez prestigiul MAE. Ministrul Meleşcanu a făcut tot ce putea face legal şi omenesc. Domnia sa nu a venit ca să rămână ministru. E nevoie de o schimbare de legislaţie pentru ca, în 2016, votul în diaspora să se desfăşoare normal.

Referitor la PSD, cred că electoratul ne-a dat un mesaj puternic şi cred că trebuie să avem decenţa să tăcem din gură. Să ne gândim ce trebuie schimbat. Domnii Negoiţă şi Vanghelie au pierdut foarte rău. 

Suntem PSD, cel mai mare partid, dar atragem şi cel mai mare vot negativ. Peste o săptămână, două, împreună cu Luiviu Dragnea putem trage concluzii şi să schimbăm PSD în direcţia pe care o aşteaptă. Până atunci, cu toată autoritatea şi sprijinul PSD, voi avea grijă să păstrez partidul unit.

Primul mesaj e mâine. Am vorbit cu domnul Zgonea, cu domnul Neacşu şi, mâine, toţi din coaliţie vom vota pentru respingerea amnistiei şi a graţierii. E un prim mesaj pentru că am înţeles ce ne-a transmis electoratul. 

Vreau să le transmit celor 5 milioane de români că sunt onorat de sprijinul lor şi mă identific cu sprijinul lor. 

Citeşte şi:

Rezultate parţiale BEC: Iohannis 54,66%, Ponta 45,33%, după numărarea voturilor din 96,5% din secţii

Klaus Iohannis, candidat al ACL la funcţia de preşedinte, a obţinut 54,66% din voturi în turul doi al prezidenţialelor, iar Victor Ponta 45,33%, după centralizarea rezultatelor din 96,5% din secţiile de votare, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central la ora 09.00.

Alegeri prezidenţiale 2014. Macovei: Ponta, dă-ţi demisia! Ponta: Resping categoric

Monica Macovei îi cere lui Victor Ponta demisia pentru organizarea votului în diaspora. Victor Ponta repinge categoric posibilitatea unei demisii din fruntea Guvernului.

Prima baie de mulţime a lui Klaus Iohannis în Piaţa Universităţii

Klaus Iohannis, câştigătorul alegerilor prezidenţiale 2014 potrivit rezultatelor parţiale anunţate de BEC, a ieşit în Piaţa Universităţii printre cei 10.000 de români adunaţi în centrul Capitalei. Oamenii au strigat „Klaus, Klaus, Klaus ne-ai scăpat de Mickey Mouse!” şi „Ole, ole ole, Victor Ponta nu mai e”.

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014 turul doi: situaţia pe judeţe. Iohannis îl surclasează pe Ponta şi în judeţul Iaşi

Primele cifre privind rezultatele pe judeţe la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale indică victoria - aşteptată, de altfel - a lui Klaus Iohannis în Transilvania. Candidatul creştin-liberal a reuşit să-l depăşească pe candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, în judeţul Iaşi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite