Ponta: Nu ştiu în calitate m-aş duce la Cotroceni. Porc, maimuţică sau pisicuţă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta nu va participa la recepţia de Ziua Naţională organizată la Palatul Cotroceni, pentru că nu ştie „în care dintre nenumăratele sale întruchipări animale să se prezinte". Potrivit atacurilor lansate de preşedinte, Ponta spune că ar avea de ales între "maimuţică, porc sau pisicuţă".

Prim-ministrul a spus clar că nu va participa la recepţie, însă va merge la parada organizată la Arcul de Triumf. „Eu nu mă întâlnescu cu dl Băsescu la Arc, eu mă duc la manifestare, dânsul se duce şi el, e o ţară liberă...mă rog, aproximativ, dar în mare parte liberă, mai ales când e vorba de manifestaţii", a declarat premierul la Palatul Parlamentului.

„Nu ştiam în ce calitate să merg la Cotroceni, în calitate de maimuţică, de porc, de pisicuţă, de...să latru sau...nu mi-a scris pe invitaţie dl Băsescu exact în care din nenumăratele mele întruchipări animale să mă prezint acolo şi până nu mă lămureşte, lasă-l să stea el cu menajeria lui", a spus premierul Victor Ponta pe un ton glumeţ.

Pe acelaşi ton, Ponta a vorbit şi despre apelativele care i le-a atribuit preşedintele înainte cu o seară, susţinând că Băsescu „a dat-o pe zoologie", fiindcă românii n-au înţeles glumele cu ofiţerul şi căpitanul de cart. „M-am gândit că dl Băsescu n-a prea fost la şcoală şi a fost des la Grădina Zoologică. Atunci ştiţi cum e, fiecare dă citate din ceea ce se pricepe. A încercat-o pe cea cu căpitanul şi cu ofiţerul de cart, n-a înţeles lumea exact la ce se pricepe dl Băsescu, cu căpitanul şi ofiţerul de cart, acum a dat-o pe zoologie", a spus premierul.

Ponta, omul celor o mie de apelative

Apelativul de „maimuţică" şi l-a „dobândit" în septembrie 2010, atunci când preşedintele a spus că liderul PSD trebuie „să facă frumos, ca maimuţica", pentru a rămâne şef de partid. „El trebuie să se ducă să-i placă lui Adrian Năstase, lui Hrebenciuc, lui Ion Iliescu, lui Dragnea, el trebuie să facă frumos, ca maimuţica, aşa, să placă la foarte mulţi din PSD ca să rămână şef de partid, pentru că el nu controlează nimic acolo", spunea atunci Traian Băsescu.

Asemănarea cu un porc a fost făcută marţi seara, când şeful de la Cotroceni a spus că „un porc e greu de înghiţit", referindu-se la posibilitatea de a-l desemna din nou prim-ministru pe Ponta. „Nu ştiu dacă vă daţi seama ce simte un preşedinte căruia i se cere aşa ceva. Să numească a doua oară un astfel de premier. Dispreţ! Asta simte un preşedinte care este nevoit să numească un premier care a contribuit din plin la suspendarea sa. În politică trebuie să mânânci şi o borască râioasă, dar nu porci", a spus Băsescu la B1 Tv.

Premierul a fost numit adesea şi „micul Titulescu", titulatură care s-a născut în urma unei asemănări făcute de fostul său şef pe linie de partid, Adrian Năstase. În noiembrie 2002, Ponta a fost ales preşedinte al Tineretului Social Democrat, ocazie cu care Năstase observă că proaspătul lider seamănă din profil cu Nicolae Titulescu şi devine astfel "micul Titulescu".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite