Ponta: Ne costă 20 de milioane de lei faptul că Băsescu a contestat Statutul parlamentarilor la CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că întârzierea cu care Statutul parlamentarilor a intrat în vigoare, provocată de faptul că preşedintele Traian Băsescu a contestat proiectul la Curtea Constituţională, costă, în total, 20 de milioane de lei, pe care statul trebuie să îi plătească în 2013.

„Şi la Senat şi la Cameră - ei au adoptat, săracii, la timp reglementările, dar le-a tot contestat domnul Băsescu şi PDL. Şi atunci au avut cheltuieli: ne costă vreo 20 de milioane de lei cu totul, Senat şi Cameră, contestaţiile lui Traian Băsescu la Curte. Ca să ştiţi cât ne costă în bani. Anul ăsta plătim 20 de milioane de lei pentru că domnul Traian Băsescu a contestat de două pri, sau de trei ori, că nici el nu mai ştie, a contesta la Curte, cum de altfel aţi văzut că contestă totul de două ori, de trei ori, cum a fost şi cu referendumul“, a spus Ponta.

Şeful statului a trimis la CCR, în 23 aprilie, o sesizare de neconstituţionalitate privind Legea pentru modificarea şi completarea Statutului deputaţilor şi al senatorilor.

Curtea Constituţională a decis, în iunie, că două articole din Statutul parlamentarilor sunt neconstituţionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite