Ponta l-a asigurat pe Hagel de susţinere pentru consolidarea prezenţei cu efective NATO în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, alături de Chuck Hagel (dreapta) FOTO gov.ro
Victor Ponta, alături de Chuck Hagel (dreapta) FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, miercuri, la Pentagon, în cadrul vizitei de lucru întreprinse la Washington, cu Secretarul american al apărării, Chuck Hagel. În cadrul întâlnirii, a fost reafirmată preocuparea constantă pe care Guvernul o are pentru întărirea cooperării bilaterale în domeniul apărării, ca pilon al Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA.

„ A fost subliniată susţinerea largă în România pentru consolidarea prezenţei cu efective a SUA şi NATO în ţara noastră. A fost apreciată contribuţia României la operaţiunile internaţionale, în mod special din Afganistan şi excelenta colaborare bilaterală în aceste operaţiuni“, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. 

De asemenea, în cadrul discuţiei au fost abordate şi „evoluţiile regionale din Estul Europei, care preocupă deopotrivă România şi SUA“. „În acest context, Primul-Ministru Ponta a reiterat poziţia fermă a României referitoare la acţiunile Federaţiei Ruse în Ucraina şi a subliniat importanţa crucială a solidarităţii tuturor membrilor UE şi NATO în faţa provocărilor din Estul Europei“, se mai arată în comunicat. 

Hagel i-a mulţumit lui Ponta pentru angajamentul Guvernului României de a suplimenta trupele româneşti în misiunea din Afganistan şi pentru susţinerea României faţă de alte activităţi ale coaliţiei şi NATO, a declarat contraamiralul John Kirby, secretarul de presă al Pentagonului, care a prezentat un rezumat al întâlnirii, potrivit Mediafax.

Săptămâna trecută, înaintea şedinţei de Guvern, premierul Ponta s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson.

După acea discuţie, premierul le-a cerut miniştrilor să realizeze un "update" la foaia de parcurs pe zona comercială cu SUA, arătând că este nevoie de îndepărtarea oricăror bariere pentru marii investitori americani astfel încât Parteneriatul strategic să fie eficient şi din punct de vedere economic, nu doar politic şi militar.

Vizita premierului Victor Ponta în Statele Unite se încheie duminică.

Citeşte şi:

Şeful Pentagonului: Terorismul şi revizionismul Rusiei, provocări majore pentru armata SUA

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite