Ponta, despre statul de drept: „Suntem în urma Franţei. Dimineaţa ne uităm la ghilotină”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a afirmat, la recepţia de Ziua Franţei, că apreciază ceea ce ambasadorul Saint-Paul a spus legat de statul de drept, el arătând că trebuie să lucrăm împreună, chiar dacă România este puţin în întârziere faţă de Franţa şi că „în fiecare dimineaţă ne uităm la ghilotină", dar e un început.

„Apreciez ceea ce aţi spus despre statul de drept, cred că trebuie să lucrăm împreună, chiar dacă în România suntem puţin în întârziere faţă de Franţa. În fiecare dimineaţă, ne uităm la ghilotină, dar este întotdeauna un început", a spus Victor Ponta, în discursul rostit la recepţia de Ziua Naţională a Franţei.

De asemenea, liderul de la Palatul Victoria a precizat că este sigur că România va fi, din punct de vedere economic, social, instituţional, o ţară europeană.

Anterior, ambasadorul Franţei în România, Francois Saint-Paul, afirmase că nu poate exista libertate fără stat de drept, iar pentru acest lucru fiind necesar un efort al tuturor instituţiilor statului.

„Nu există libertate fără stat de drept. Este valabil pentru România, la fel cum este valabil pentru oricare altă ţară. Pentru a construi un stat de drept, justiţia nu este suficientă, un efort al tuturor instituţiilor este necesar, un efort al tuturor este neceasar”. a declarat ambasadorul Franţei la Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite