Ponta aşteaptă opinia Comisiei de la Veneţia înainte de revizuirea Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO: Arhiva Adevărul
Victor Ponta FOTO: Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că pentru forma finală a proiectului de revizuire a Constituţiei  se va aştepta punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia.

"O meteahnă veche a societăţii româneşti este aceea că nu crede în arbitrii interni şi atunci aducem arbitri internaţionali, şi la fotbal, şi la politică. Din acest motiv, ca o decizie politică pe care am luat-o ca şef al Guvernului, am solicitat Comisiei de la Veneţia, aşa cum s-a întâmplat şi în 2003, un punct vedere, o analiză, pe baza textului care va fi elaborat de către comisia constituţională. “, a fost argumentaţia premierului Ponta.

El a adăugat că, împreună cu Crin Antonescu a stabilit ca opnia comisiei să fie „aproape obligatorie“.
„Nu vom merge mai departe cu adoptarea în Camera Deputaţilor şi după aceea cu adoptarea prin referendum, cu puncte pe care un arbitru internaţional prestigios şi foarte greu de contestat ", a declarat Ponta.

El a menţionat că prin acest demers "orice fel de paralelă cu orice altă ţară din Europa sau din altă parte va fi doar spre ruşinea celui care o face".
 
Totodată, premierul a susţinut că românii sunt "pe primul loc în lume la găsirea motivaţiilor de ce să nu facem ceva".
 
"Aş vrea să fie o schimbare fundamentală în societatea românească, şi anume capacitatea de a lucra cu toţii la un proiect prin care să facem, prin care să realizăm ceva, nu doar să spunem de ce nu se poate sau de ce nu e bine", a completat Ponta.


"Sunt câteva recomandări ale Comisiei de la Veneţia pe care mi-aş dori să le punem şi nu cred că o să reuşim, de exemplu renunţarea la cvorumul de la referendum. ", a mai precizat Ponta.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite