PNL va ataca la CCR componenţa CNCD după amendarea lui Iohannis. „Este scandalos. Cea mai bună dovadă că CNCD acţionează la ordin politic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, că liberalii dezaprobă „decizia scandaloasă” a Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în urma căreia preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat cu 2.000 de lei pentru folosirea expresiei „nişte penali”. De asemenea, Raluca Turcan a anunţat că PNL va ataca la CCR decizia, motivând că „a fost un vot care nu a respectat echilibrul politic şi parlamentar”.

Liderul PNL Ludovic Orban a reacţionat dur la decizia CNCD de a-l amenda pe preşedintele Klaus Iohannis pentru utilizarea expresiei „nişte penali”. Acesta a precizat că această acţiune este dovada că CNCD „acţionează la ordin politic”.

„Cea mai bună dovadă a faptului că CNCD acţionează la ordin politic este scoaterea basta curată a prim-ministrului Vasilica Viorica Dăncilă pentru afirmaţiile într-adevăr grave la adresa persoanelor care suferă de autism”, a declarat OrbaN.

Totodată, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a susţinut că liberalii vor ataca la Curtea Constituţională componenţa CNCD, Ludovic Orban adăugând că acum se înţelege „de ce a fost important pentru PSD ca pe postul PNL să fie desemnat un reprezentant ALDE”.

„Cu acest prilej se poate constata de ce a fost important pentru PSD ca pe postul deţinut de PNL în CNCD să fie desemnat un reprezentant al ALDE, respectiv de a obţine o majoritate politică la nivelul Consiliului care să ia decizii pe considerente politice şi nu raportate la principiile pe care ar trebui să le aibă în vedere CNCD”, a transmis Ludovic Orban într-un comunicat de presă.

De asemenea, acesta a mai spuns că CNCD s-a transformat, de fapt, în „Comitetul pentru Discriminare, ca instrument de represiune politică la ordinul PSD-ALDE”.

„Obsesia acestei coaliţii toxice pentru înstăpânirea asupra tuturor instituţiilor statului şi deturnarea rolului acestora poate fi constatată o dată în plus prin cazul Consiliului pentru Combaterea Discriminării, transformat cu această ocazie în «Comitetul pentru Discriminare» ca instrument de represiune politică la ordin al PSD-ALDE”, a continuat acesta.

PNL va iniţia un proiect de lege pentru modificarea statutului CNCD şi instituirea unui mecanism de numire în funcţie a membrilor acestuia bazat pe implicarea organizaţiilor societăţii civile, prin reprezentanţii săi, urmărind eliminarea factorului politic în selectarea membrilor Consiliului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite