PDL contestă noul Avocat al Poporului. „Nu respectă lista lui Barroso"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul l-a validat pe Crişu Anastasiu în funcţia de Avocat al Poporului, dar numirea acestuia naşte controverse. PDL nu este de acord cu numirea şi invocă punctul 7 din scrisoarea trimisă de Jose Manuel Barroso lui Victor Ponta. Punctul şapte al acestei scrisori cerea un Avocat al Poporului validat cu acordul tuturor formaţiunilor parlamentare.

„Desemnarea unui Avocat al Poporului care să aibă susţinerea tuturor partidelor politice şi care să fie ales într-un mod transparent", se arată la punctul şapte al scrisorii lui Jose Manuel Barroso.

Prima reacţie din partea PDL a oferit-o deputatul Elena Udrea, care a explicat că nu este de acord cu această numire.

„Propunerea USL pentru Avocatul Poprului nu respecta recomandarea Comisiei Europene. După ce în această vară, printr-o forţare a Constituţiei de către majoritatea parlamentară USL a fost demis Gheorghe Iancu din această funcţie, Barroso a cerut printre altele, în celebra lista pe care i-a înmânat-o lui Ponta la Bruxelles, numirea unui Avocat al Poporului agreat de toate partidele politice şi nu impunerea unuia apropiat de putere”, a scris Elena Udrea, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Desemnarea unui Avocat al Poporului care să aibă susţinerea tuturor partidelor politice (Punctul 7 din scrisoarea lui Jose Manuel Barroso)

Poziţia Elenei Udrea este susţinută şi de senatorul PDL, Cristian Rădulescu. "Pe Crişu Anastasiu nici nu-l cunoaştem, candidatura lui a fost anunţată de PSD în ultima clipă. PDL a votat împotriva lui pentru că nu respectă lista lui Barroso".

Numirea lui Crişu Anastasiu, candidatul sustinut de USL, pentru functia de Avocat al Poporului a fost adoptată de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului cu 358 de voturi favorabile.

PDL l-a sustinut pe Gheorghe Iancu, fostul Avocat al Poporului. Acesta a primit însa doar trei voturi în cadrul comisiilor de specialitate din Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite